Nyár eleji, ínycsiklandó gyümölcstál
Kétség nem fér hozzá, hogy azoknak, akik kedvelik a finom, lédús gyümölcshúst, a nyár a legkedveltebb időszaka. Íme, egy rendkívül intenzív íz világú, változatos, sárga és vörös gyümölcsökből komponált üdítő finomság!
Ínycsiklandó gyümölcstál hozzávalók
Hozzávalók:
2 kg-os görögdinnye szelet húsa
1 őszibarack/nektarin
2-3 sárgabarack
1 narancs
1 banán
15 dkg eper
15 dkg ribizli
15 dkg roppanós cseresznye
(Ízlés szerint, szinte bármi egyéb, csak lédús és intenzív ízű, édeskés gyümölcs legyen.)
Elkészítése:
A hozzávalókat ízlés szerint szeleteljük, majd egy kellően nagy tálba rakjuk, ezt követően óvatosan összekeverjük. Utolsó lépésként a narancsot félbevágjuk, majd meglocsoljuk vele a gyümölcstálat.
Az eredmény illatos és elképesztően finom lesz!
Ínycsiklandó gyümölcstál
Tipp:
Desszertnek is kiváló, főként nehéz ételek után egy kis tejszínhabbal díszítve kínáljuk, mert akárcsak a kompót, remekül serkenti és segíti az emésztést, ráadásul igencsak lédús csemege, ami segít a nyári melegben a megfelelő napi folyadékbevitelben is.
Tipp:
A narancsot helyettesíthetjük bármilyen citrussal, vagy szörppel, kompót levével.
Egy, a nyári délutáni hőség elől bemenekülve rögtönzött filmnézés alkalmával is vitamindús, egészséges, hűsítő nassolnivaló.
Jó étvágyat kívánunk!
2012. március