Íme, a legnépszerűbb balatoni strandok

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor fürdés, napozás, úszás, vitorlázás, horgászat, bulizás, vagy éppen bográcsozás. Mindezen élmények minél intenzívebb megéléséhez azonban egy olyan megfelelő partszakasz, strand is szükséges, ahol minden a rendelkezésünkre áll egy igazi, balatoni nyaraláshoz! Lássuk, melyek a legnépszerűbbek?

Legnépszerűbb balatoni strandok

Alsóörs - Községi strand

Az alsóörsi községi strand méltán a legnépszerűbb balatoni strandok egyike. A kiváló vízminőség mellett gondozott, kellő mennyiségű árnyékot adó, fásított környezet, vizesblokkok, öltözők, mellékhelységek, pelenkázó, baba-mama szoba, homokkal borított gyerekpancsoló, egészségügyi szolgálat és számos szórakozási lehetőség, de még ingyenes wifi is várja az ide érkezőket.

Itt, aki nem csak a bőrét és izmait szereti kényeztetni, hanem a hasát is, az is megtalálja a számításait, ugyanis egyes források szerint ezen a strandon található a legfinomabb lángos az egész Balaton parton!

Alsóörs - Községi strand

Alsóörs - Községi strand (Kép forrása: Ilovebalaton.hu)

Nem utolsó szempont az sem, hogy minden szolgáltatás akadálymentesített. Még vonzóbbá teszi továbbá az Alsóörsi strandot, hogy előterében nemrégiben egy teljesen ingyenes igénybe vehető, 500 férőhelyes gépjármű parkoló került kialakításra, melyhez egy 100 kerékpár elhelyezésére alkalmas szekció is tartozik, így méltán nyeri el folyamatosan eme strand a Balatoni Szövetség által koordinált Kék hullám minősítést jelző zászlót.

Keszthely - Városi Strand

A keszthelyi városi strand az utóbbi évek során rengeteget épült szépült. A partvonalon puha füves fövennyel és homokkal szórt parttal találkozhatunk, melyet itt-ott vízi csúszda, napernyők, játszóterek tarkítanak.

A hangulatos part menti büfékben számos ínycsiklandó finomsággal találkozhatunk, ám itt is, mint szinte mindenhol, a sör, a sültkolbász és a lángos a legnépszerűbbek.

Keszthely - Városi Strand

Keszthely - Városi Strand (Kép forrása: Ilovebalaton.hu)

A keszthelyi strandfürdő ikonikus nevezetessége azonban egy óriási, fűthető, Balaton alakú medence, melyben a fürdőzést mindenképpen ki kell próbálnunk, ha erre járunk! Eme gyermekbarát strand kifejezetten azok számára ajánlott, akik szeretnek sportolni és az aktív pihenés hívei, hiszen a fürdő területén számos pálya található, úgy, mint röplabda, foci, mini golf és még sorolhatnánk.

Balatonföldvár - Keleti szabad strand

A balatonföldvári keleti strand, amellett, hogy ingyenes, rendkívül rendezett és kiváló vízminőséggel rendelkezik. Igazi nyugodt, szép környezete és számos, ingyenesen, vagy legalábbis rendkívül kedvező áron igénybe vehető szolgáltatásai teszik igazán vonzóvá e fürdőt.

Balatonföldvár - Keleti szabad strand

Balatonföldvár - Keleti szabad strand (Kép forrása: Ilovebalaton.hu)

A leginkább azért is érdemel helyet a legjobbak között, mivel itt olyan különlegességek kipróbálására is lehetősége van mindenkinek, mint amilyen a szörf, a vitorlázás, vagy éppen egy katamarán elvezetése.

Csopaki strand

A csopaki strand egy igen sokoldalú és kellemes fürdőhely. Amellett, hogy nyitva tartása éjjel-nappali és sokak szerint a leggyorsabb ingyenes wifi is itt található, a fürdő az igazi sportemberekre is kiemelten gondol, akiket még a családi nyaralás alatt is hajt a vérük, hogy halat fogjanak, ugyanis a csopaki strand egyike azon keveseknek, ahol még horgászstég is rendelkezésére áll a vendégeknek!

Csopaki strand

Csopaki strand (Kép forrása: Ilovebalaton.hu)

A csopaki strandot azok is bátran választhatják, akik, bár szeretnek fürdőzni, mégis valamilyen oknál fogva ódzkodnak a természet "zavaró teremtményeitől" hiszen nekik egy mediterrán hangulatú napozóstég áll rendelkezésükre a zavartalan napozáshoz, pihenéshez.

Siófok - Nagystrand

Siófokot, a "Balaton fővárosát" és hatalmas nagystrandját egész biztosan nem kell bemutatni senkinek, különösen, ha nem csak fürdeni és strandolni, hanem bulizni, szórakozni is szeret a balatoni nyaralás során!

Siófok - Nagystrand

Siófok - Nagystrand

A siófoki Nagystrand hosszan, végig a Petőfi sétány mellet terül el, ahol szó szerint éjjel-nappal koktélbárok, szórakozóhelyek, diszkók és klubok várják vendégeiket. A parton homokkal borított és füves területek egyaránt helyet kaptak, a kicsik szórakoztatásáról pedig játszóterek és játszóházak végeláthatatlan sora gondoskodik.

Balatoni hajótúra, naplemente

A kikötőből számos hajótúrára indulhatunk, melyek által a magyar tenger közepén csodálhatjuk meg a naplementét.

Petőfi sétány - Siófok

Petőfi sétány - Siófok

A fizetős Nagystrandon az éj beálltával sem szűnik meg az élet, ugyanis ilyenkor az egész partszakasz hirtelen egy pezsgő party hellyé változik, ahol akár egész éjjel táncolhatunk, pancsolhatunk, ha éppen úgy tartja kedvünk. S, ha ez még nem volna elég, Siófok különleges varázsa rögtön megfogja az embert, hiszen ez az a hely, ahol mindenütt érezni hány és hány szerelemről is mesélhetne már, az a bizonyos "Balatoni nyár"!

2014. augusztus