Így nyomja a világ legfiatalabb Rock and roll dobosa - videókkal

Alig 4 évesen kezdte, három hónap alatt tanult meg dobolni, ritmusérzéke páratlan, most 7 éves, s már több mint 30 Rock örökzöld van a fejében, ráadásul már énekel és basszusgitározik is, pedig nem más, mint egy aprócska kislány!

Eduarda Henklein

Eduarda Henklein: System Of A Down - Chop Suey! (Girls on Drums)

hirdetés

Eduarda Henklein már most Latin-Amerika kedvence, ami nem is csoda, hiszen a kicsi brazil lány elképesztő dobtehetség, imádja a Rock zenét, kiváló előadó és rendkívüli módon pergeti a dobot, olyannyira, hogy hazájában, show-kban, sőt, zenekarokkal is rendszeresen fellép már.

Eduarda Henklein

A zenei csodagyerek (bár szakmailag egyenlőre "csak" jól "imitálja az igazi profizmust", ugyanakkor már nem áll messze tőle) még másfél éves korában kapott egy játékdobot, amit egy kis szünet után, időről-időre előhúzott, s melyet aztán szülei, látva tehetségét és érdeklődését a hangszer iránt, négy éves korában (2014) igazira cseréltek.

Édesapjának ezt követően nem kellett sokáig győzködnie Eduardát, hogy hagyja a barbikat és a macikat, ugyanis ettől kezdve a kislány csak gyakorolt, tanult és gyakorolt..., s miután rövid idő alatt elsajátította a dobolás alapjait, egyből nagypályára is vonult és olyan legendás zenekarok remekműveit kezdte el hibátlanul játszani, öreg dobosokat is megszégyenítő módon, mint a Metallica, az Iron Maiden, a Guns N' Roses, a Led Zeppelin, a Slipknot, a System of a Down, a Van Halen, vagy éppen az Evanescence.

Eduarda Henklein

Nem mellesleg, Eduarda szorgalmának köszönhetően, az angol nyelvben is folyamatosan mélyíti tudását, hogy ne okozhassanak neki gondot a dalszövegek sem.

hirdetés

A kislánynak továbbá saját Youtube csatornája és hivatalos Facebook oldala is van, ami által már nemzetközileg is felfigyeltek rá, Németországban, Kínában, Görögországban, Paraguayben és Peruban is rendszeresen cikkeznek róla, Argentínában pedig már saját fan club-ja is alakult.

Eduarda Henklein

Természetesen Eduardának volt kitől örökölnie a jó génjeit, hiszen édesapja, Marcos Maia (42) billentyűs, míg anyukája, Mel Plens (39) énekesnő, s annyi biztos, hogy a kislány karrierje sem ér itt véget, hiszen Eduarda, Joinville-i (Santa Catarina, Brazília) otthonában, napról-napra többet tanul a zenéről, így ki tudja, meddig jut majd el végül ez az aprócska őstehetség.

System Of A Down - Chop Suey! (5 évesen)

Black Dog - Led Zeppelin

Evanescence - Bring Me To Life

Metallica - Enter Sandman

hirdetés

Kiss - I Wanna Rock N Roll All Night

Van Halen - Jump (5 évesen)

2017. február