Így díszítve a legegyszerűbb muffin is látványos halloweeni fogás lehet

A Halloween egyik legjobb része a dekorációk összeválogatása, és persze maga a dekorálás, ami nemcsak a lakásban, de a konyhában is nagyon élvezetes folyamat lehet. Alább azt mutatjuk be, hogyan lehet egy igazán szép sütőtök-forma muffint készíteni, ami aztán a gyerekpartyk sztárja lehet.

Halloweeni muffin

A Halloweeni muffin igazán dekoratív desszert lehet a túlvilági hangulatú asztalon. (Forrás: pixabay.com; Fotó: PublicDomainPictures; Módosította (vágta): Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/photos/sweet-food-halloween-dessert-316373/)

A töklámpások szervesen kötődnek a Halloween ünnepéhez, kültéri dekorációként csakúgy, mint a lakásban, desszerteken visszaköszönő motívumként. Azért is ez az egyik legstílusosabb motívum, amelyet ilyenkor használhatunk, mert könnyebben megbékélnek vele még azok is, akik esetleg a csontvázaktól és szemgolyóktól irtóznak, míg azok, akik a boszikat, macskákat és pókokat önmagukban túl snassznak tartják, a töklámpásos motívummal együtt már izgalmasnak találhatják a repertoárt.

hirdetés

No de nézzük is, miként készíthetünk tök formájú muffint!

Hozzávalók (1-1 darabhoz):

Egy egész muffin, tetszés szerinti kapszlival

Egy félkör sütőformában a muffin tésztájából kisütött süti

Jam (málna, eper vagy más piros lekvár)

Vajas krém, ízlés szerinti recept alapján

Színes fondant vagy fehér fondant narancs és zöld ételfestékkel színezve

Elkészítés:

Először is vágjunk egy kis "krátert" a muffinunk közepébe egy késsel, majd kanalazzunk ebbe egy adaggal a lekvárból.

Ezután fedjük be alaposan a vajas krémmel a muffinunkat, és ne sajnáljuk a krémet, hiszen voltaképpen ez adja majd meg az ízt a kis lekvár mellett.

Ha ez megvan, vágjuk egyenesre a félgömb süti alját, majd helyezzük a muffin tetejére (ráillesztve a krémre) nagyjából középen úgy, hogy a domború fele legyen felfelé. Ezt is vonjuk be némi krémmel.

hirdetés

Negyedik lépésként nyújtsuk ki a narancssárga fondantot, majd pedig egy kiszúró segítségével vágjunk ki belőle egy kört. Ezt terítsük rá a muffin tetejére, ahol kell, csinosítgassuk, vágunk le belőle, hogy szépen illeszkedjen.

Egy fogpiszkálóval vagy saslikpálcikával fentről, a gömb közepéről indulva húzzunk lefelé pár csíkot, de a fondantot azért ne karcoljuk át.

A zöld fondantot nem kell kinyújtani, ebből kis hosszúkás hengert formálva alakíthatjuk ki a tök szárát. Fontos, hogy egy helyen vastagabbra hagyjuk a szárat: itt csatlakozik a "tökhöz". Illesszük a zöld szárat fent középre, majd a széleinél ugyancsak húzogassunk a fogpiszkálóval kis csíkokat.

hirdetés

Ezzel kész is a látványos és stílusos sütőtök-forma muffinka!

Diós Anita

2019. szeptember