Húsvéti nyuszi süti diós piskótából
Húsvét idején, amikor a hosszú böjt után megterheli az ember a gyomrát, desszert gyanánt talán praktikusabb egy lágy piskótát választani, mint valami nehezebbet, s, ha már húsvét, némi kreativitással egy kicsit fel is dobhatjuk a jól bevált receptet, hogy egy igazi, húsvéti hangulatot teremtő, különleges nyuszis süti kerekedjék ki belőle!
Húsvéti nyuszi süti diós piskótából
HIRDETÉS
Hozzávalók:
A piskótához:
3,5 pohár liszt
1,75 pohár kristálycukor
3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)
1 tasak sütőpor
2 pohár dióbél
2,5 pohár tej
3 tojás
10 dkg vaj
Porcukor
1 csipet só
A díszítéshez:
1 tábla fehércsokoládé
1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
Elsőként egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást és a vajat. Ezt követően aprítsuk fel a diót, majd adjuk hozzá azt is a masszához. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt.
HIRDETÉS
Húsvéti nyuszi süti piskótája
Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta.
Ha kész, vágjuk fel a piskótát az alábbi módon formázva belőle nyuszi és tojás figurákat:
Nyuszi forma fromázása
Ha megvannak a nyuszi fejek, már csak díszítenünk kell őket, ehhez először is egy kis lábasban melegítsünk vizet.
Ha már lobogva forr, bontatlan csomagolásban lógassuk bele a tábla csokikat (aktuálisan azt, amelyikkel épp dolgozni fogunk, nehogy a rajzolásig kihűlve, újra megszilárduljon a megolvadt csoki).
Nyuszi forma díszítése
A mártogatást követően immáron folyékony csokival úgy dolgozhatunk a legkönnyebben, ha egyszerűen vágunk egy kis lyukat az egyik csücskére a csomagolásának, s azon keresztül kezünkkel nyomva rajzolunk vele a piskótára.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
2015. április