Húsvéti báránykorona
Nem sok látványosabb húsvéti sültet találunk a báránykoronánál, ami ráadásul még igazán finom és kifejezetten hagyományos étel is. Néhányan ugyan tartanak a bárányhústól, de ennek a fogásnak az elkészítése nem különösebben bonyolult feladat, az eredmény pedig egy különleges és finom fogás lesz.
Húsvéti báránykorona (Forrás: Blog.hu)
Hozzávalók:
1 bárányborda
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 dl olaj
3 teáskanál só
1 teáskanál bors
Elkészítés:
1. Hajlítsuk a báránybordát a faggyús részével befelé, míg összeér a két vége, majd spárgával tekerjük körül előbb az alsó, húsos résznél, aztán a csontoknál is.
2. Zúzzuk össze a fokhagymát és a sót egy mozsárban, adjuk hozzá az olajat, borsot, valamint az egészen apróra vágott rozmaringleveleket, majd keverjük össze őket.
3. Kívül-belül dörzsöljük be az összekötözött báránybordát ezzel a fűszeres keverékkel.
4. Csomagoljuk egyesével alufóliába a bordacsontokat, a húst pedig 45 perc alatt süssük készre egy sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon.
5. Tálalás előtt a húst a sütőből kivéve pihentessük 6-7 percig, majd vegyük le az alufóliát és a zsinegeket is.
Diós Anita
2018. március