HIRDETÉS

Húsvéti báránykorona

Nem sok látványosabb húsvéti sültet találunk a báránykoronánál, ami ráadásul még igazán finom és kifejezetten hagyományos étel is. Néhányan ugyan tartanak a bárányhústól, de ennek a fogásnak az elkészítése nem különösebben bonyolult feladat, az eredmény pedig egy különleges és finom fogás lesz.

Húsvéti báránykorona

Húsvéti báránykorona (Forrás: Blog.hu)

Hozzávalók:

1 bárányborda

4 gerezd fokhagyma

1 ág rozmaring

1 dl olaj

3 teáskanál só

1 teáskanál bors

Elkészítés:

1. Hajlítsuk a báránybordát a faggyús részével befelé, míg összeér a két vége, majd spárgával tekerjük körül előbb az alsó, húsos résznél, aztán a csontoknál is.

2. Zúzzuk össze a fokhagymát és a sót egy mozsárban, adjuk hozzá az olajat, borsot, valamint az egészen apróra vágott rozmaringleveleket, majd keverjük össze őket.

3. Kívül-belül dörzsöljük be az összekötözött báránybordát ezzel a fűszeres keverékkel.

4. Csomagoljuk egyesével alufóliába a bordacsontokat, a húst pedig 45 perc alatt süssük készre egy sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon.

5. Tálalás előtt a húst a sütőből kivéve pihentessük 6-7 percig, majd vegyük le az alufóliát és a zsinegeket is.

Diós Anita

2018. március