Húsimádó fasírt
Az alábbi, csakis húsból készülő fasírt, nem csak azoknak kedvez, akik nagy húsevők, hanem azoknak is, akik érzékenyek a gluténre, vagy éppen csak ki akarják hagyni azt az étkezésükből, ugyanis teljesen lisztmentes!
Húsimádó fasírt
hirdetés
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyem zöldje
2 tojás
0,5 kg sertés darált hús
Só, Bors
Őrölt pirospaprika
Olaj
Húsimádó Fasírt hozzávalók
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a darált húst, a tojást, az apró kockákra vágott hagymát, a felaprított petrezselyemzöldjét, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Mikor minden hozzávaló a tálba került, kézzel jól összegyúrjuk, míg egységes nem lesz.
hirdetés
Ezután fóliával letakarjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd gombócokat formálva forró olajon kisütjük.
Tipp:
Azért használjunk 2 tojást, hogy azok jól összetartsák a fasírtgombócokat, tekintve, hogy nincs zsemlemorzsa sem a fasírton.
hirdetés
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2012. május