HIRDETÉS

Hogyan szabaduljunk meg az ételszagoktól?

Amilyen kellemes az étkezés, olyan kellemetlen lehet a vele járó szagok elegye a lakásban. Ez főleg akkor zavaró, ha nem saját, hanem környezetünk ételszagát vagyunk kénytelenek elviselni.

Hogyan szabaduljunk meg az ételszagoktól

Fotó: Seres Katalin

Lassú tűzön melegítsünk cukrot és fahéjat, vagy egy tálka forró vízbe cseppentsünk számunkra kellemes illatú illóolajat. Amennyiben semlegesíteni és nem elnyomni szeretnénk a szagot, párologtassunk ecetet.

Ha inkább megelőzni szeretnénk a szagok kialakulását, a lehető legjobb, amit tehetünk, hogy nyitott ablak mellet főzünk, és az erős aromájú ételek főzésekor a főzővízbe egy kis ecetet csepegtetünk, a főzést követően pedig alaposan kiszellőztetünk.

2012. szeptember