Hogyan pucolhatjuk meg legegyszerűbben az ananászt?

Hogyan pucolhatjuk meg és vághatjuk szeletekre egyszerűen és gyorsan az ananászt? E házipraktika cikkünkben erre adunk választ, hogy mindez sikerüljön.

Többeknek meggyűlik a baja az ananász pucolásával és szeletelésével, és mindez akár odáig is fajulhat, hogy egyeseket ez a probléma akár el is riaszthat eme ízletes és egészséges gyümölcs fogyasztásától. Csakhogy valójában egyáltalán nem nagy ördöngösség ízléses kis kockákra vágni az ananászt. Íme, a hogyan!

Ananász szeletelése

Forrás: pixabay.com; Fotó: Alexandru Manole; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/pineapple-slices-fruit-fresh-toast-5145473/

Ha szeretnénk gyorsan, egyszerűen és bosszankodásmentesen előkészíteni az ananászt, mindenek előtt vegyünk elő egy éles kést, és vágjuk le az ananász végét, hogy szilárdan megállhasson az így kialakított egyenes "talpán".

Ekkor egy vágódeszkán hosszában vágjuk félbe az ananászt, s közben figyeljünk oda rá, hogy a vágás végig középen maradjon.

A két felet egyesével tisztítsuk meg a legbelső rétegtől, amelyet a rostok elhelyezkedésének iránya különböztet meg leglátványosabban az ananász többi részétől.

Amikor kiszedtük az ananász legbelső rétegét, vágjuk még egyszer ketté a két felet is, és a késsel függőlegesen vágjunk bele az ananászba.

Végezetül szedjük le a tüskés külső részt, majd helyezzük a keletkező kockákat egy tálba.

D. A.

2021. június 11.