Hogyan borotválkozzunk irritáció nélkül?

A borotválkozás egy általában kevéssé rajongott, olykor kellemetlen, mégis kényszerű kihívás, amivel viszonylag gyakran szembe kell nézni. Az intim területek karbantartása igényli a legtöbb türelmet és gondoskodást, de a lábak, hónalj szőrtelenítését sem célszerű sem elkapkodni, sem előkészületek nélkül lerendezni. Úgy tűnhet, hogy az irritáció elkerülhetetlen, az érintett felületek így is, úgy is bepirosodnak. De ez egyáltalán nem törvényszerű! Főleg akkor nem, ha akad kézközelben olyan kozmetikum, ami gyógyírként szolgálhat.

A combját borotváló nő

Mi a kínlódásmentes borotválkozás titka?

Egyrészt ahogy arra fentebb is utaltunk a megfelelő kozmetikum alkalmazása. A https://cosibella.hu/hu/menu/haj-es-test/test/balzsamok-es-vajak-19124 oldalon számtalan ideális termék áll rendelkezésre. Különös figyelmet érdemelnek a hidratáló illetve nyugtató testápolók, legyen szó vaj, krém vagy gél állagú variációról. A cél elsősorban ugyanis a piros, azaz gyulladt, kellően érzékeny bőrfelület nyugtatása. Természetesen az sem mellékes, hogy a borotválkozáshoz használt hab milyen minőségű, mely komponensekkel büszkélkedik. Lévén ez az az anyag, ami elsőként találkozik a szőrrel borított résszel. Itt lényeges kiemelni a bőr fellazításának fontosságát. Sokan ezt a lépést nemes egyszerűséggel kihagyják, mondván nincs rá idejük. Pedig alapvetően tíz perc elegendő a küldetés végrehajtásához, ami meg még ráadásul roppantul kellemes is egyben. Az érintett felület meleg vizes borogatása jó ötlet, vagy zuhanyozás, vagy fürdés, vagy törölközős beborítás közbenjárásával. Ilyen módon a bőr felpuhul és a szőrszálak irányba állnak. Ezáltal a borotválás gyorsabbá, eredményesebbé válhat.

Az irány sem mellékes. Ha a növési iránnyal szemben zajlik a szőrtelenítés, akkor ugyan kisebb szőrhossz érhető el, ellenben esélyes az irritálódás, a nagyobb kitettségnek köszönhetően. Míg ha a borotválás a növekedési iránnyal pont megegyezően megy végbe, akkor bár a szőrszál kurtítás mértéke nem olyan eredményes, mint az előző esetben, ugyanakkor az irritáció kialakulása majdnem biztosan elkerülhető. És még valami. A kiválasztott penge milyensége is sokat nyom a latba. Érdemes olyan variációt választani, ami kímélő bevonattal is rendelkezik. Minimum három pengés típusban célszerű gondolkodni és minden esetben ildomos a kellő élességről gondoskodni, ellenkező esetben aligha védhetőek ki a balesetek.

Létezik környezettudatos választás?

De még mennyire, hogy igen! Erre az Alkmie a legjobb példa. Ez a lengyel márka világelső abban, hogy vegánoknak és vegetáriánusoknak kifejlesztett palettával rendelkezik. Azaz a bőrápolási termékeik nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű anyagot, ráadásként pedig a csomagolásuk környezetbarát. Tehát igen, a környezettudatos döntésről ebben a helyzetben sem kell lemondani. A kínálatban ugyanis megtalálhatóak azok a nyugtató, üdítő, frissítő és hidratáló hatású készítmények, amiknek az alkalmazása borotválkozás után is aranyat ér. S mindehhez semmilyen állati áldozat nem társul, sőt még a természet védelme is megvalósulhat, túl a sikeres szőrtelenítésen.

2022. október 13.