Hódít az ezüst és arany tetoválás

Biztosan sokunkban kellemes gyerekkori emlékeket ébreszt eme mostanában nagyon divatossá vált tetoválás felhelyezése, viselése, ám nagy különbség a régi "rágós tetkókkal" szemben benne, hogy ez kifejezetten egy nagyon nőies, csillogó, szexis bőrdísz, melyet, ha kellő elővigyázatossággal kezelünk, egész tartós és nem hagy maga után napokon át apró, fekete darabkákat, beleragadva pehelyszőreinkbe.

Ezüst és arany tetoválás

Ezüst és arany tetoválás, vegyesen

hirdetés

A fémes, ezüst és arany tetoválások (más néven ékszertetoválások) voltaképpen ideiglenes bőrdíszítő mintázatok, melyekkel remekül feldobhatjuk külsőnket egy-egy fesztiválra, bulira, vagy akár egy sokat ígérő randi alkalmával, ráadásul felhelyezésük is rendkívül gyors és egyszerű, így méltán népszerű "testékszerek".

Ezüst és arany tetoválás

Napjainkban egyre több helyen juthatunk hozzá az általában 30-40 darab tetoválásmintát tartalmazó palettákhoz, például már akár pár ezer forintért a netről is rendelhetőek egészen különleges összeállítások.

Az arany tetoválás felhelyezése

Elsőként vágjuk ki a palettáról a felvinni kívánt arany tetoválást.

Zsírtalanítsuk a bőrfelületet, ahová a tetoválást fel szeretnénk helyezni. Erre a legalkalmasabb a szaliciles alkohol, vagy az arctonik, mellyel egy kozmetikai vattakorong segítségével töröljük át a bőrfelületet.

hirdetés

Vegyük le a tetoválásról a védőfóliát, s a mintával lefelé helyezzük a bőrünkre. Nedvesítsük meg a papírját egy vizes szivaccsal, amíg az teljesen át nem ázik, de óvatosan, lehetőleg úgy, hogy ne mozduljon el a kívánt helyről.

Várjunk fél, egy percet, majd óvatosan csúsztassuk, vagy húzzuk le az immáron a bőrünkre tapadt tetoválásról a papírt és már kész is. Amíg meg nem száradt teljesen, addig lehetőleg ne nagyon piszkáljuk. Ha vigyázunk rá, napokig szép maradhat.

Tipp:

Mivel meglehetősen sokféle anyagot tartalmaznak az ilyen tetoválások, érdemes az első viselés előtt egyet közülük próbaképpen egy kevésbé feltűnő helyre felvinni, afféle allergiatesztként, nehogy élesben pirosodjon ki tőle bőrünk.

Az arany tetoválás eltávolítása

Ahhoz, hogy nyomtalanul eltávolítsuk az arany tetoválást, nem kell mást tennünk, mint bekenni valamilyen olajos, vagy zsíros krémmel, esetleg étolajjal, majd egy kis idő elteltével, egy ruhával egyszerűen letörölni. Ha nem sikerült leszednünk százszázalékosan, ismételjük a műveletet, amíg teljesen le nem jön.

hirdetés

Hol mutat a legjobban az arany tetoválás?

Mivel mindannyian különbözőek vagyunk, nincsenek általános szabályok, hol mutatnak a legjobban az ilyen tetoválások, de annyi bizonyos, hogy napbarnított bőrön a legfeltűnőbbek, leglátványosabbak.

Íme, néhány példa, hogyan mutatnak különféle helyeken, bőrtípusokon:

Arany és ezüst tetoválás ékszerként

Arany és ezüst tetoválás ékszerként

Arany és ezüst tetoválás ékszerként

Kézen, karon

Arany és ezüst tetoválás kézen, karon

Arany és ezüst tetoválás kézen, karon

Arany és ezüst tetoválás kézen, karon

Arany és ezüst tetoválás lábon, karon

Arany és ezüst tetoválás lábon

Arany és ezüst tetoválás lábon

Arany és ezüst tetoválás lábon

Arany és ezüst tetoválás lábon

Háton

Arany és ezüst tetoválás combon

Törzsön

Arany és ezüst tetoválás törzsön

2015. július