Hétvégi programajánló - 2018. január 19-21.

Január harmadik hétvégéjén elsősorban a hagyományőrző programok szerelmesei, valamint a jó borok és téli italok kedvelői számára lesznek csalogatóak az ország több pontján megrendezésre kerülő programok, ami nem is csoda, hiszen Vince napjához hagyományosan a szőlészettel, borászattal kapcsolatos népszokások fűződnek. Emellett érdekes kikapcsolódási lehetőséget jelent Győrben az Újévi Operett Gála is, valamint ezen a hétvégén lesz az "ország legnagyobb menyasszonyi ruha vására", amelyen a szervezők ismertetése szerint minden évben sokan lelnek rá álmaik menyasszonyi ruhájára, ráadásul viszonylag alacsony áron.

Forraltborozó lány

Forrás: Pexels.com

Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

Három napon át a különleges ételek és italok uralják majd Budán az Allee melletti sétányt, ekkor lesz ugyanis a 2018-as év első jelentősebb budai gasztronómiai összejövetele.

Forralt bor

Forrás: Pixabay.com

A látogatók nemcsak a télen hatalmas népszerűségnek örvendő forralt borok közül válogathatnak, de lesznek kávék, forró csokoládék, kakaók, különleges teák, grogok, puncsok, forralt sörök, pálinkák és "hütte" italok is. Mindezeket igazi téli finomságok egészítik ki.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 19 - 21.

Helyszín: Budapest XI. kerület, Kőrösy József u., Allee melletti sétány

A belépés ingyenes.

Vince Napi Borünnep Vonyarcvashegyen

2018-ban már harmadik alkalommal rendezik meg Vonyarcvashegyen a Vince Napi Borünnepet, amelynek keretében egész napos programok várják majd az érdeklődőket, és összesen 10 pincészet mutatkozik be.

Nemcsak borkóstoló, de szakmai előadások, kézműves vásár és sajtvásár is lesz, ahol pedig számos különleges és ízletes balatoni sajtot kínálnak majd eladásra.

Bor

Forrás: Pexels.com

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 20., 11.00 - 18.00

Helyszín: Vonyarcvashegy, Festetics Pince - Festetics Rendezvényközpont

A program karszalaggal látogatható, mely korlátlan kóstolásra jogosít a rendezvény ideje alatt.

Vince-napi szőlő- és borszentelés Tokajban

A korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is szenteléssel és az újbor megáldásával ünneplik Vince napját Tokajban, ahol a közönség a helyi termelők újborát meg is kóstolhatja. Az idei esemény különlegessége, hogy az ökumené jegyében a római- és görögkatolikus, a református és az evangélikus felekezet mellett a szőlő- és borszentelésen az ortodox egyház tokaji képviselője is részt vesz. Változatlanul megtiszteli a rendezvényt az Európai Borlovagrend tokaji legátusa.

Vince-napi szőlő- és borszentelés - Tokaj

Forrás: Tokaj.hu

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 20., 10:00 - 12:30

Helyszín: Tokaj, Szerelmi pincesor

Vince napi vesszővágás Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban ezen a hétvégén Vince-napi vesszővágás, új borrendi tagok avatása és újbórkóstolás is várja a látogatókat.

A borrendek látványos felvonulását követően a Szegedi tanyán lesz a vesszővágás és a termésjóslás, amit követően az Árpád-emlékmű előtt avatja az új tagokat a Szent Vince Borrend.

Vince napi vesszővágás - Ópusztaszer

Forrás: Opusztaszer.hu

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 21., az Emlékpark 10:00 és 16:00 között látogatható

Helyszín: Ópusztaszer, Szoborkert 68.

A téli nyitvatartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek a rendezvény napjain is.

Újévi Operett Gála Győrben

Január 20-án, a Vaskakas Művészeti Központban lesz megtekinthető az Újévi Operett Gála, ahol Esztergályos Cecília lesz a sztárvendég, de ezen kívül számtalan más érdekes koncertet és emlékezetes slágert is viszontláthatnak az érdeklődők.

Újévi Operett Gála - Győr

Forrás: Programturizmus.hu

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 20.

Helyszín: Győr, Czuczor Gergely utca 17.

Az ország legnagyobb menyasszonyi ruha vására

Eddig példa nélküli mennyiségű, mintegy 900 ruha közül választhatják ki a nekik leginkább megfelelőt azok, akik ellátogatnak az "ország legnagyobb menyasszonyi ruha vásárára", ahol a szervezők szerint akár féláron juthatnak hozzá ezekhez. A menyasszonyi ruhákon túl koszorúslány- és menyecskeruhákkal is találkozni lehet, de például fátylat is lehet venni a kiválasztott ruhához.

Az ország legnagyobb menyasszonyi ruha vására

Forrás: Facebook

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. január 20-21., 9:00 - 18:00

Helyszín: Sugár Üzletközpont, Örs vezér tere, II. emelet, a mozi mellett.

A nyílt napra jellegénél fogva nem kell bejelentkezni, így bárki szabadon betérhet és próbálhat a személyzet segítségével. Minden érkező sorszámot kap.

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánunk!

Disó Anita

2018. január 15.