Heti programajánló - 2018. február 19.-február 25.

A február 19-ével kezdődő héten is számos izgalmas program vár ránk, egyebek mellett motorkiállítás, zenei fesztivál, valamint palacsintafesztivál is lesz. A változatos programok között lényegében mindenki találhat olyat, amely számára valamiért izgalmas, vonzó lehet.

Gasztrofesztivál

Forrás: Pexels.com

hirdetés

Cziffra György Fesztivál

2016-ban Balázs János Liszt-díjas zongoraművész kezdeményezésére rendezték meg először a Cziffra György Fesztivált, amely ebben az évben is színvonalas koncertekkel várja a közönséget, immár harmadik alkalommal. Idén olyan világsztárokat is fogadnak a rendezvénysorozaton, mint Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Arcadi Volodos Grammy-díjas zongoraművész vagy Pierre-Laurent Aimard Siemens Zenei-díjas zongoraművész.

A fesztivál küldetése mindenek előtt az, hogy méltóképpen megőrizze és ápolja Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, valamint folytassa a fiatal művészek felkarolását, ahogyan az a világhírű magyar zongoraművész életében is nagy hangsúlyt kapott.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 19 - 27.

Helyszín: Budapest XII. kerület MOMKult, Zeneakadémia, MÜPA

Bővebb információ: Honlap, Jegyvásárlás

hirdetés

Kecskeméti Palacsintafesztivál

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban, nemcsak szinte minden étterem étlapján találkozhatunk vele, de a családi, baráti összejöveteleken és persze olykor a reggeleken és a családi ebédeken is.

Palacsinta

Forrás: Pexels.com

A palacsinta kedvelői számára remek hír, hogy ebben az évben is lesz Kecskeméten palacsintasütő verseny, Palacsintás Király koronázás, rengeteg játék és persze nyeremény is. Versenyezhetnek azok is, akik nem a palacsinta készítésében, hanem annak evésében tartják magukat kiválónak.

Lesznek továbbá színpadi programok, koncertek, népi mesterségek bemutatói, gyermekfoglalkozások, minőségi kézműves vásár, régi magyar használati tárgyak kiállítása, jurta kiállítás, sör- és borkóstoló, tánc- és sport, valamint kutyasuli-bemutatók, illetve vendéglátás is.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 23 - 25.

Helyszín: Kecskemét, Főtér, Szabadság tér 2.

Bővebb információ: Facebook

Budapest Motor Fesztivál a Hungexpóban

Idén ismét megrendezik a Budapest Motor Fesztivált, ahol a kiállított motorok, ruházatok, kiegészítők és felszerelések mellett érdekes programok és kísérő események is lesznek, így például bemutatókkal és interaktív motoros érdekességekkel is találkozhatnak a látogatók. A Veterán Motor Kiállításon háromszáznál is több modellel ismerkedhetnek meg, több motort akár meg is lehet vásárolni, de a szakmai előadások és a motorversenyzők beszélgetései miatt természetesen annak is érdemes látogatást tennie a kiállításon, akinek nincs vásárlási szándéka. Érdekesnek ígérkezik az Épített Motorok és Autók Találkozója is, ahol hazai művészek egyedi motorkerékpárjaival és a hazai motorépítés legjavával találkozhatnak az érdeklődők. Nemcsak a különleges motorok, de a témába vágó programok és jótékonysági motorárverés is kiegészíti a programot.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 23 - 25.

Helyszín: Budapest X. kerület, Albertirsai út 10.

Bővebb információ: Honlap

Jegyárak: elővételben 3000 Ft-tól, helyszínen 3800 Ft-tól.

Cseh és Szlovák Filmfesztivál

Az idei Cseh és Szlovák Filmkarneválon filmek segítségével tehetnek „időutazást” az érdeklődők, hiszen a cseh és szlovák filmesek egy nagy része történelmi témákat dolgozott fel az elmúlt években, s filmjeikben hazájuk történelmének fontos időszakaira reflektálnak. Mindamellett Jiří Menzel 80. születésnapja alkalmából Menzel-retrospektívvel is készülnek a szervezők. Persze, akik a napjaink társadalmi témáit feldolgozó filmeket szeretnének látni, ugyancsak nem fognak csalódni, hiszen ilyenek is akadnak a fesztivál kínálatában – az öregedés és a nők elleni erőszak egyaránt olyan témák, amelyekkel foglalkozik a fesztiválon bemutatásra kerülő alkotás.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 21 - 25.

Helyszín: Budapest V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38., Toldi Mozi

Bővebb információ: Honlap

Feminális Fesztivál – előadások, bemutatók és színes programok nőknek

A szolnoki Feminális Fesztivál csupa olyan kérdés és téma köré építkezik, amelyek a nők életében kulcsfontosságúak lehetnek – így az előadások, bemutatók és programok a lélek és a test egészségével, az otthonnal, a családdal és a kreativitással egyaránt foglalkoznak majd.
Feminális Fesztivál - 2018

Forrás: Facebook

Az érdeklődők az előadások mellett életmód és életvezetési tanácsokkal is megismerkedhetnek, különböző workshopokban vehetnek részt, de kóstolók és nyeremények is várják az érdeklődőket. A rendezvényen emellett olyan vendégek is lesznek, mint Rubint Réka, Lakatos Márk, Serényi Zsolt séf, vagy éppen a Libri neves szerzői és előadói.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 24.

Helyszín: Szolnok, Hild János tér 1., Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

Bővebb információ: Facebook

Marcali Borforraló Fesztivál

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal rendezik meg Marcalin a Borforraló Fesztivált, ahol számos ízletes forró ital, valamint színes programok is várják a látogatókat. Természetesen nem marad el a „borforraló” verseny sem, ahol a versengő csapatok borait a látogatók bögre és fesztiváljegyek vásárlásával kóstolhatják meg. Fellép a rendezvényen Baby Gaby, valamint a Fourtissimo és a Bale-Seen zenekar is, majd este nyolc órától „nosztalgiázásra” hívják a látogatókat a Retro Diszkóban Stoneface DJ-vel.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 24.

Helyszín: Marcali, Múzeum köz 2., Marcali Kulturális Korzó

Bővebb információ: Facebook

hirdetés

Országos Linedance és Country Fesztivál

A westernrajongók számára végre egy igazán izgalmasnak ígérkező program látogatására adódik lehetőségük a jubileumi Országos Linedance és Country Fesztivál keretében. Idén február 24-én már tizedik alkalommal ölthetnek western csizmát és cowboy kalapot a hagyományos linedance iránt érdeklődők a fesztiválon, ahol igazi „vadnyugati” hangulat várja őket – és persze a nap talán legkülönlegesebb része, a közös tánc is!

Országos Linedance és Country Fesztivál

Forrás: Pixabay.com

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 24.

Helyszín: Budapest IV. kerület, Tungsram Sportcsarnok, Megyeri u. 6.

Bővebb információ: Facebook

Kocsonyafőző Fesztivál Erdőkertesen

Az erdőkertesi Kocsonyafőző Fesztiválon több kategóriában is lesz gasztronómiai verseny, ahol hivatásos és amatőr szakácsokból álló zsűri szava dönt arról, ki kerül ki győztesként, és ki lesz a „Kocsonyakirály”. A nap folyamán az érdeklődőket interaktív gyermekműsor, tűzzsonglőr show, valamint utcabál szórakoztatja majd, az esemény sztárvendége pedig a Bon-Bon lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 24., 15:00-tól

Helyszín: Erdőkertes, Fő tér 4., Erdőkertes Község Önkormányzata

Bővebb információ: Facebook

Diós Anita

2018. február 14.