Heti programajánló - 2018. február 12-február 18.

Közeleg a Valentin-nap, így a február 12-ével kezdődő héten érdekes programok közül választhatják ki a hozzájuk legközelebb állót a párok - mindeközben viszont továbbra is bőven találunk gasztronómiai fesztiválokat is. Értékes és érdekes programok várják azokat is, akik a természet és a biológia, netán az állatvilág iránt érdeklődnek.

Szerelmes pár

Forrás: Pexels.com

A BODY kiállítás megnyitója

Február 15-én nyitja meg kapuit Budapesten a BODY kiállítás, ahol 2200 négyzetméteren mutatják be az emberi szervezet minden rejtett titkát, egykor emberi testekben megtalálható szervek preparációján keresztül. Az érdeklődőket felkészült orvostan-hallgatók kalauzolják, és érdekes szakmai, illetve háttérinformációkba avatják be őket.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 15., 09:00-20:00 - A kiállítás 2018 június végéig megtekinthető Budapesten

Helyszín: Budapest, Király u. 26.

Bővebb információ: Honlap, Jegyárak

NaturArt Természetfotó Fesztivál 2018

A naturArt természetfotó fesztiválon a nagyszerű, és a természet rejtettebb világába is betekintést engedő felvételek mellett világhírű természetfotósokkal, így például Dorin Bofannal, Máté Bencével, Daróczi Csabával, Selmeczi Dániellel és Radisics Milánnal is találkozhatnak a látogatók.

NaturArt Természetfotó Fesztivál 2018

Forrás: Facebook, Fotó: Máté Bence

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 17., 10:00-18:00 óra között

Helyszín: Budapest, Hunyadvár u. 43/b., Erzsébetligeti Színház

Bővebb információ: Facebook

Jegyárak: 1 800 Ft/fő, 4 éves kor alatt ingyenes

TerraPlaza, az egzotikus állatok szerelmeseinek egyik legkedveltebb vására

Huszonkilencedik alkalommal várja az egzotikus állatok - rovarok, pókok puhatestűek, kétéltűek, halak, hüllők és emlősök - kedvelőit a nemzetközi egzotikus állat kiállítás- és vásár.

Az eseményen nemcsak a különleges állatok megtekintésére, és adott esetben megvásárlására van lehetőség, de állatfelszerelésekhez, az egzotikus kedvencek számára ideális eledelekhez, növényekhez és ajándéktárgyakhoz is hozzájuthatnak azok, akik vásárolni szeretnének.

Kibővített helyszínen, száznál is több magyar és külföldi kiállítóval, 2000 négyzetméteren cseppenhetnek a tél utolsó hónapjában az egzotikus növények és állatok közé azok, akik ellátogatnak február 18-án a Lurdy-ba.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 18., 10:00-17:00

Helyszín: Budapest, Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

Bővebb információ: Honlap

Jegyárak: felnőtt - 1900 Ft, diák/nyugdíjas - 1500 Ft, 15:00 után egységesen - 1200 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes

FeHoVa - vadászati, horgászati, és fegyverkiállítás

Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg a magyar és nemzetközi horgászatot, vadászatot, valamint a fegyvereket bemutató FeHoVa kiállítást, ahol látványos bemutatókkal, finom eledelekkel, valamint más horgászokkal és vadászokkal is találkozhatnak a látogatók. A szervezők ígérete szerint egy 25 éves, két méteres harcsa, valamint soha nem látott, ritka trófeák is megtekinthetőek lesznek a kiállításon.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 15-18.

Helyszín: Budapest, Albertirsai út 10., HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Bővebb információ: Honlap

I. Székesfehérvári Retro Fesztivál

Az első Székesfehérvári Retro Fesztiválon a látogatók a 90-es és a 2000-es évek legjobb magyar zenéire bulizhatnak, így például fellép az Ámokfutók, a Kozmix, az UFO Együttes, a TNT, a Groovhouse, valamint DJ Szatmári & Jucus is. A műsorvezető pedig Berki Krisztián lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 17. (szombat)

Helyszín: Székesfehérvár, Gáz u. 19.

Bővebb információ: Facebook

Jegyárak: elővétel (február 9-ig) - 3990 Ft; helyszíni - 4490 Ft

Pesterzsébeti Disznótoros Fesztivál

A Pesterzsébeti Disznótoros Fesztiválon a hagyományőrzés mellett természetesen a finom ízeké lesz a főszerep, ráadásul mindezt a falusi disznóvágások hangulata övezi. A kolbásztöltő verseny mellett olyan érdekes programok is várják a látogatókat, mint például a látványdisznóvágás, Kis Grófo koncertje, ifj Vajda Gyula és népi zenekarának fellépése, a tombola, illetve a kóstolás.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 18.

Helyszín: Budapest XX. kerület, Nagy Győri István u. 4-6.

Belépő: 500 Ft, ebben nincs benne az esetleges kóstolás vagy más kiadások, illetve természetesen a kolbásztöltő verseny nevezési díja sem, amely csapatonként 1000 Ft.

Valentin napi csokoládé- és borkóstoló

Valentin-napon a pároknak lehetősége nyílik egy igazán kellemes és élvezetekkel teli délutánt-estét tölteni a Csokoládé Múzeumban, ahol csokiszökőkút és marcipángolyók, valamint különleges ételek és italok kóstolása várhat rájuk. Mindezen felül pedig még a csokoládé történelmével is megismerkedhetnek, s évtizedes csokoládédobozokat csodálhatnak meg.

NaturArt Természetfotó Fesztivál 2018

Forrás: Pexels.com

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 14,. szerda 17:00

Helyszín: Budapest XVI. kerület, Bekecs u. 22., Csokoládé Múzeum

Bővebb információ: Honlap

A program ára: 6.990 Ft

Valentin napi idegenvezetés: Sisi, Magyarország szerelmese

Február 14-én lehetőség nyílik arra, hogy a párok felfedezzék Sisi titkos helyeit a Várkert Bazárban, egy estébe nyúló program keretében. A program résztvevői idegenvezetéssel összekötött túrán ismerhetik meg a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, a Várkert Bazár múltját és jelenjét. Ráadásul úgy barangolhatják be az Ybl Miklós által tervezett épületet, hogy eközben Sisi kedvenc útvonalát is felfedezhetik maguknak. Az idegenvezetéssel pedig még az épület azon területeit is bejárhatják, amelyeket egyébként nem, vagy csak részben látogathatnának.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 18., 17:00-20:00

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6., Várkert Bazár

Bővebb információ: Facebook

Valentin-napi Fűszeres Csokoládékóstoló

A Valentin-napról sokaknak elsőre a csokoládé jut eszébe, ezt a mennyei finomságot pedig most a február 14-i csokoládékóstoló alkalmával különleges fűszerekkel párosítva is megízlelhetik. Az érdeklődők megismerhetik egyebek mellett a borsot, a tonkababot, a sót, a vaníliát, de meg is kóstolhatják fűszeres a forrócsokikat és táblás csokikat, drazsékat is. A fűszereken és csokin kívül a borkedvelők is találhatnak maguknak igazi csemegét, hiszen a szervezők fűszeres borcsoki párossal is készülnek az estre.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018.02.14., szerda, 19:00

Időtartam: 1,5-2 óra2018.02.14., szerda, 19:00

Helyszín: Budapest, Papnövelde utca 2., EndorFine Csokoládéüzlet

Bővebb információ: Facebook

A program ára: 4.800 Ft

Böllértalálkozó Túrkevén

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg a túrkevei böllértalálkozót, amelynek célja a hagyományos népi disznóvágás hangulatának felidézése. A látogatók így megismerhetik, hogyan dolgozzák fel a húst a böllérek attól a pillanattól, hogy az állatot leölik - egészen addig, amíg a kolbászt tölteni kezdik. Eközben az ételeket, például a hagymás vért, hurkát, kolbászt, orjalevest és toros káposztát is megkóstolhatják az érdeklődők.

Böllértalálkozó Túrkevén

Forrás: Facebook

Számos érdekes kísérőprogram is várja a rendezvényre ellátogatókat: népi kézműves termékek kirakodóvására, pálinka- és borkóstoló, népdalkörök és néptánckörök bemutatói, íjászbemutató és népi játszótér is megalapozzák a jó hangulatot.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 16 - 17.

Helyszín: Túrkeve, Kuthen király u. 11.

Bővebb információ: Honlap

Indoor Sörfesztivál a Gellért Hotelben

Harmadszor rendezik meg idén Magyarország egyetlen téli sörfesztiválját a Gellért Hotelben, ahol korlátlan sörkóstolásra van lehetőségük az eseményre látogatóknak. Két napon keresztül lesz a söröké a főszerep a hotelben, emellett azonban sörvacsorával is készülnek, valamint lesz sörbrunch is.

Indoor Sörfesztivál a Gellért Hotelben

Forrás: Pexels.com

A szervezők ígérete szerint közel százféle csapolt sör kóstolására nyílik lehetőség, köztük magyar, cseh, német, angol és belga, kis és nagyüzemi sörkülönlegességek is lesznek, de nem marad el a pálinkakóstolás sem.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 16 - 18.

Helyszín: Budapest XI. kerület, Szent Gellért tér 2.

Bővebb információ: Honlap

Jegyárak: 5990 Ft, korlátlan sörkóstolással (elővételben 4990 Ft a napijegy)

KunfehérTor 2018

Kunfehértón is a falusi disznóvágás hangulatát elevenítik fel ezen a hétvégén, a KunfehérTor elnevezésű rendezvényen a talán legfőbb látványosságot jelentő disznóvágáson túl fellépők is lesznek, továbbá reggelit, ebédet és vacsorát is beszerezhetnek a látogatók.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2018. február 17.

Helyszín: Kunfehértó, Kiserdő utca 5., Tájház

Diós Anita

2018. február 11.