Helyek, ahol fizetnek, csak, hogy odaköltözz

Manapság, amikor sokan küzdenek az otthonteremtést megalapozó anyagi biztonság megteremtésének problémájával, egyes helyeken nemcsak, hogy könnyebb ingatlanhoz jutni, de még a helyi önkormányzatok is tesznek engedményeket, nem kevés esetben pedig akár fizetnek is az oda költözőknek!

Nem is gondolnánk, hogy az elvárosiasodás miatt hány olyan település küzd az elnéptelenedés problémájával, ami igazán szép, kellemes lakóhelyet biztosít, ám mégis a jobb álláskínálat, szórakozási lehetőségek, vagy egyszerűen csak a nyüzsgés, elcsábítja a fiatalokat, így a kisebb városok, falvak lakossága, szépen lassan elöregszik.

Helyek, ahol fizetnek, csak, hogy odaköltözz

hirdetés

Az ilyen településeknek nem marad más választásuk, minthogy engedményeket tegyenek a fiatalok felé a marasztalás reményében. Az amerikai Minnesota Államban, Harmonyban 12 ezer dollárt kapnak azok, akik építkezésre adják a fejüket, ahelyett, hogy régi építésű házat vesznek, mert az ingatlanok igencsak elöregedtek. A cunnecticuti New Havenben a lakások energiatakarékossági felújítására, vagy tandíjra adnak kölcsönt, amit az ottmaradóktól nem kérnek vissza.

Meglepő lehet, hogy egy olyan látványosság közelében is, mint a Niagara vízesés, bizony gondot jelent a tartós lakosság kialakítása. Niagara Fallsban is több a turista, mint a helyi lakos. Ennek megoldására a város kitalálta, hogy visszafizeti a városban maradó diákok tandíját, amit kötelező módon egy kijelölt területen lévő ingatlan törlesztő részleteire kell költeniük.

Helyek, ahol fizetnek, csak, hogy odaköltözz

A nagyvárosokban is akad ilyen kedvezmény, például Detroitban, aki egy belvárosi nagyvállalatnál dolgozik és a belvárosban bérel ingatlant, könnyebben kaphat hitelt.

Alaszkában az éves olajtermelésből befolyó haszonból részesülnek az ott élők osztalék formájában.

Magyarországon is sok település küzd hasonló, az elnéptelenedés által keletkezett problémákkal, s időről időre hallható, hogy akár 5 Ft-ért is hozzájuthatunk egy-egy elhagyatott ingatlanhoz, ami igencsak jó ajánlat, ha valaki vidékre szeretne költözni, a jó levegő, a csend és a nyugalom miatt, vagy gazdálkodni szeretne ezzel felélénkítve a környék gazdaságát is.

hirdetés

2015. szeptember