Házi ribizlis-banános fagylalt

A tikkasztó nyári hőségben az ember él-hal egy kis hűsítő finomságért. Mi sem lehetne a forróság enyhítésére jobb, mint egy igazi, krémes, intenzíven gyümölcsös, friss, házi fagyi!

Házi ribizlis-banános fagylalt

Házi ribizlis-banános fagylalt

hirdetés

Hozzávalók:

20 dkg ribizli

1-2 banán (ízlés szerint)

250 g natúr joghurt

Cukor

Elkészítése:

A ribizli bogyókat elsőként fosszuk meg száraiktól, majd passzírozzuk át őket egy aprólyukú, hálós szűrőn, hogy magjaik, bőrük, bojtjaik fennakadjanak. Tegyük bele a banán(oka)t a kapott ribizli pépbe és nyomkodjuk szét őket egy villával.

hirdetés

Helyezzük be a fagyasztóba és körül-belül fél óránként kicsit keverjük át. A 3. 4. keverés környékén öntsünk hozzá a natúr joghurtot és bot mixerrel, vagy turmixgéppel dolgozzuk össze a masszát. Mixelés közben ízlés szerint adagoljunk hozzá cukrot, esetleg vaníliáscukrot. Ez után nincs más dolgunk, mint visszarakni a finomságot a mélyhűtőbe és kb. fél óránként kevergetni, amíg el nem érjük a kívánt állagot. A művelet végén közel 10 adag fagylaltot kapunk.

Tipp:

Tetszés szerint használhatunk ízesített joghurtot is.

hirdetés

Tipp:

Ha más ízű fagylaltot szeretnénk, például csokisat, akkor a ribizlipép helyett egy jó erős (magas kakaó tartalmú) kakaóitalt használjunk. Valószínűleg ez még krémesebb állagú lesz, mint a gyümölcsfagylalt.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. július