Házi cherry
Ha igazán szeretjük az édes, kellemesen hűvös, alkoholtartalmú frissítőket fogyasztani (persze csak alkalmanként), akkor néha érdemes ezeket saját szánk íze szerint, házilag elkészíteni a különféle alapanyagokból, hogy végezetül a várt finomságot kapjuk, a még teljesebb élvezhetőségért. Következzék most egy ilyen ital!
Házi cherry
hirdetés
Hozzávalók:
2 db 0,7 l-es édes vörösbor
2 fél literes cukrozott meggybefőtt leve
2 dl rum
Kristálycukor
Szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
Elkészítése:
A két üveg bort egy fazékba töltjük, fűszerezzük és cukrozzuk ízlés szerint, majd felforraljuk. (Lényegében forralt bort készítünk elsőként.) Ezt követően a tűzről levéve langyosra hűtjük, utánna beleöntjük a rumot és a megybefőttek levét. Végezetül szűrve (vagy egy merőkanalat és tölcsért használva, a fűszereket a fazékba hagyva) palackozzuk, majd 3-4 napig érni hagyjuk.
hirdetés
Kínálás előtt tegyük hűtőbbe, hogy kellemesen hűvös legyen. Állaga akár a bolti változaté, kellemesen krémes és édes, színe élénk vörös, rendkívül ízletes. Alkoholtartalmára való tekintettel csak felnőttek fogyasszák!
Egészségükre!
Nagy Gyula
2012. július