Hatékony megoldás a csapadék mennyiségi és minőségi kezelésére

Az érintetlen természeti területek beépítésekor gyakran okoz problémát a szabályozatlan árvizek megjelenése, a patakmeder destabilizációja vagy az erózió. Mindez elkerülhető egy megfelelő, hatékony csapadékvíz gazdálkodási rendszer megválasztásával. A Pureco termékével, a TUBOS spirál korcolt hullámosított acéltartállyalhatékony megoldást kínál a záporok vizeinek mennyiségi és minőségi kezelésére.

Vízgazdálkodás

Forrás: Pureco Kft.; Link: www.pureco.hu

hirdetés

Napjaink szélsőséges időjárási körülményei szükségessé teszik, hogy tudatosan gondolkodjunk a csapadékvíz kezelésről. A heves esőzések a csapadékvíz elvezető rendszerek kapacitását teszik próbára, a hosszabb-rövidebb természetes csapadék utánpótlás nélküli időszakok pedig a tárolás fontosságára hívják fel a figyelmet. Egy komplex csapadékvíz elvezető rendszerrel hatékonyan kezelhetők az esetlegesen megjelenő vízhozamok.

Csapadékvíz tározásra általában a vízgazdálkodási és vízminőségi projektek során van szükség. A Pureco Kft. magas színvonalon és elhivatottan végzi munkáját a csapadékvíz-gyűjtés, -tisztítás, és a környezeti kármentesítés területén. A vállalat missziójaaz élhető és tiszta természet megteremtése, s ennek megvalósításához a vízipar szinte minden területén fenntartható, komplex és egyedi javaslatokkal járul hozzá.

hirdetés

A csapadékvíz tározására is van innovatív és hatékony megoldásuk, korcolt tűzihorganyzott korrugált acélból készült tároló tartályokat kínálnak. Ezek a hullámosított acél szerkezetek egyrészt igen költséghatékonyak, másrészt pedig nagyon előnyös fizikai jellemzőkkel rendelkeznek. A Pureco által forgalmazott, spirál korcolt, körszelvényű csövekből a végek fenéklemezzel történő lezárásával könnyedén kialakíthatók a tároló tartályok, amelyek megtartják a hullámosított acél csövek előnyös szerkezeti állékonysági tulajdonságait. Mivel a rugalmas acél szerkezet a körülötte található töltésnek adja át a terheket, így a töltésanyag és a tömörítés minőségére is kiemelt figyelmet szükséges fordítani a kivitelezéskor.

Fizikai adottságait tekintve a csövek átmérője 400-3600 mm, hosszúságuk pedig 3-13 m. A különálló csőszakaszokatpántokkal lehet egymáshoz csatlakoztatni, víztartásukat pedig a korcolás kialakítása során befűzött gumi tömítőgyűrű biztosítja. A csövek lezárásával kialakulnak a tartályok, s ezután pedig egyszerű lakatos utómunkával aknák, lebúvó nyílások, ki és befolyó csonkok, folyadék szétválasztók alakíthatók ki. A különböző tározó elrendezések (vonalas vagy mátrix) lehetővé teszik az adott alapterület leghatékonyabb kialakítását.

hirdetés

A TUBUS tároló tartályok méretezéséről, fizikai jellemzőiről és beépítési módszeréről további információk a Pureco Kft. weboldalán érhetőek el.

Szponzorált tartalom

Forrás: Pureco Kft.

2018. október