Hagymásbab
Eme gyszerű, de mégis, nagyon ízletes, népszerű étel, már a nagyapáinknak is a kedvence volt, s valljuk be, máig kevés hozzá fogható étel létezik. Íme, egy klasszikus és pénztárca-kímélő recept!
Hagymásbab
Hozzávalók:
4 közepes fej hagyma
1 konzerv vörösbab
2 paradicsom
1 hegyes zöldpaprika (ízlés szerint, bármilyen csípős paprika)
Szalonna
Zsír/olaj
Őrölt bors
Só
Elkészítése:
Bő zsírban megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprózott hagymát és kb. 10 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ezt követően hozzáöntjük az apróra vágott paradicsomot és a szeletelt zöld paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve párolódni hagyjuk kb. 10 percen át.
Miután a paradicsom szétfőtt és levet engedett, beleöntjük a konzerves babot. Átkeverjük, ízlés szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá (max. 1 dl-t) és főni hagyjuk kb. 15 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
2012. december