Habcsók
Kinek ne lenne ismerős ez a rendkívül egyszerűen elkészíthető, mégis oly édes és ínycsiklandó gyermekcsemege. Ha valaki azonban eddig csak evett habcsókot, de még sohasem készített, hát itt a remek alkalom, íme, a recept!
Habcsókok
Hozzávalók:
3 tojás (majd csak a fehérje kell)
20 dkg porcukor
10 dkg dió
Elkészítése:
A tojás sárgáját (erre nem lesz szükségünk) és fehérjét elválasszuk egymástól, majd a fehérjét összekeverjük a porcukorral, s gőz felett habbá verjük (egy lábasba tegyünk vizet, majd amikor az már forr, tegyünk a tetejére még egy {hőálló} edényt, s abban verjük ki a habot). Mindeközben legyünk óvatosak, ne forrjon túlságosan a víz, nehogy e művelet közben megfőjön a hab.
A gőzről levéve keverjük bele az immáron kemény habba a durvára vágott diót és evőkanállal adagoljuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire. Végezetül alacsony hőfokon (140-150 oC) egy órán át süssük a habcsókokat.
Jó étvágyat kívánunk!
Vali konyhájából
2015. január