E méltán híres, tartalmas, magyaros leves, minden bizonnyal sokak nagy kedvence és nem alaptalanul. Íme, az egyik legfinomabb receptje!
Gulyásleves
hirdetés
Hozzávalók:
1,5 kg sertés, vagy marhahús
20 dkg zsír- vagy csemege szalonna
Vörös- és fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
Paprika (1 kápia, 1 tv, 1 hegyes-erős)
Fehér- és sárgarépa
2,5-3 kg főznivaló (B) burgonya
Só, bors, petrezselyem
Őrölt pirospaprika (ízlés szerint édesnemes, vagy csípős)
Elkészítése:
A hagymaféléket, a zsírszalonnát, a paprikákat és a paradicsomot apró, a húst közepes méretű kockákra, a zöldségeket karikákra vágjuk. Ezt követően egy kellően nagy fazékban (vagy bográcsban) a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha a hagyma megpirult, hozzá tesszük a paprikát és a paradicsomot, s addig főzzük őket, amíg lecsószerűvé nem válik az állaguk.
hirdetés
Ha ez megtörtént, beleborítjuk a húst, kérget pirítunk rá és hagyjuk, hogy elfője a levet, amit engedett. Hozzáadjuk a fűszereket, majd végezetül a krumplit és a répákat is, majd felöntjük vízzel a fazekat, s addig főzzük a levest, amíg meg nem puhul teljesen a hús.
A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!