HIRDETÉS

Gofri recept - Így készítsd el a legfinomabbat

A gofri nagyszerű választás, ha valami finom, édes, de különleges reggelire vágyunk, hiszen amellett, hogy elronthatatlan, számos hozzávalóval kiegészíthető, ízesíthető. Tálalhatjuk öntettel, tejszínhabbal, magvakkal, gyümölcsökkel, de önmagában is isteni választás akár reggelire, akár desszertként is.

Gofri - Waffel

Adjunk a gofri mellé gyümölcsöt, öntetet, krémet, vagy habot, biztosan mindenki imádni fogja.

Hozzávalók (kb. 10 gofrihoz):

2 csésze (250 gramm) finomliszt

2 teáskanál (8 gramm) sütőpor

1/2 teáskanál (3 gramm) só

3 evőkanál (45 gramm) cukor

1 teáskanál (5 gramm) vanília kivonat

2 csésze (480 ml) tej

2 db. tojás, szétválasztva

3 evőkanál (45 gramm) olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz összetevőket – a lisztet, sütőport és sót.

2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük el a cukorral, vajjal és tejjel, majd mindezt a száraz összetevőkkel.

3. Verjük fel a tojásfehérjét, aztán óvatosan keverjük össze a tésztával.

4. Vajazzuk ki és melegítsük elő a gofrisütőt, majd öntsünk bele egyharmad csészényi tésztát.

5. Süssük addig, amíg a gofrisütő nem jelez, illetve, amíg szép aranybarnára nem sül a gofrik széle és felülete.

2019. január