Fűszeres krumpli
Egy hihetelenül gyors, mégis ízes, fűszeres köret, mely akár nassolnivalóként, önmagában is megállja a helyét!
Fűszeres krumpli
HIRDETÉS
Hozzávalók:
Burgonya
Só
Fűszerek (ízlés szerintiek), vagy kész fűszerkeverék
Napraforgó-, vagy olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd tetszőleges kockákra vagy csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd olajban sütni kezdjük, akárcsak egy "hagyományos" sültkrumplit.
HIRDETÉS
Csak, miután a kolompér darabok az olajban vannak, kezdjük el ízlés szerint válogatott fűszerekkel megszórni őket. Frissensült húsok mellé köretként ajánljuk.
Tipp:
A krumpli és a sütéshez használt olaj mennyiségével némileg szabályozhatjuk, mennyi fűszer tapadjon a gumódarabok oldalára.
Tipp:
Önmagában nassolni (például chips helyett) is kiváló, bár kissé intenzív ízű csemege.
Tipp:
Rendszeres fogyasztásánál azért legyünk körültekintőek, mert a túl sok fűszeres étel egészségügyi problémákat okozhat!
Jó étvágyat kívánunk!
2012. október