Fűszeres bacon-be tekert csirkemell

A fűszeres hús igen kellemes és ízletes csemege, akkor is, ha csirkéről van szó. Nagyon jót tesz neki, ha szalonnába göngyöljük, így még szaftosabb és finomabb lesz. A ropogós, vitamindús salátánál és a finom mozzarellánál pedig nincs is jobb köret a sült falatokhoz!

Fűszeres bacon-be tekert csirkemell

Fűszeres, bacon-be tekert csirkemell

Hozzávalók (8-10 db-hoz):

A csirkéhez:

Fél kilogramm csirkemellfilé

2 közepes fej gomba

3 szelet bacon

Fűszerek: só, bors (fekete és fehér), majoránna, fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, pirospaprika, de szinten bármilyen fűszerkeverék megfelelő lehet, amit szeretünk)

A salátához:

Fejes saláta

1 paradicsom

Fél pritaminpaprika

1 kis zacskó mozzarella sajt golyó

Cézár-saláta öntet

Elkészítése:

A csirkemellfilét alaposan mossuk meg, majd vágjuk le róla a csontos, zsíros részeket, ezután rakjuk egy tálba és fűszerezzük. Tegyük félre és hagyjuk állni kb. fél órát. Eközben a gombafejeket pucoljuk meg, és szeleteljük fel. Vágjuk csíkokra a mellhúst, majd tegyünk egy-egy csíkra néhány gombaszeletet és göngyölgessük fel.

3 szelet feltekert húsra göngyölítsünk 1, vagy két szelet bacon-t és fogvájóval átszúrva rögzítsük a kis csomagot, hogy egyben maradjon. Ha minddel készen vagyunk, serpenyőben, bő, forró olajban süssük ki a falatokat.

Miközben a húsbatyuk sülnek, elkészíthetjük a salátát. Alaposan mossuk meg, majd szeljük és kockázzuk fel a zöldségeket. Tegyük őket egy tálba, borítsuk rájuk a mozzarella golyókat és locsoljuk meg a salátaöntettel és keverjük el az így kapott salátát.

Miután kisültek a húsok, egy szalvétával, vagy papírtörlővel bélelt tányérban itassuk fel róluk az olajat, és rakjuk őket a salátára.

Remek és ínycsiklandó vendégváró étek!

Bácsfalvi Bianka

2012. október