Fűszeres bacon-be tekert csirkemell
A fűszeres hús igen kellemes és ízletes csemege, akkor is, ha csirkéről van szó. Nagyon jót tesz neki, ha szalonnába göngyöljük, így még szaftosabb és finomabb lesz. A ropogós, vitamindús salátánál és a finom mozzarellánál pedig nincs is jobb köret a sült falatokhoz!
Fűszeres, bacon-be tekert csirkemell
hirdetés
Hozzávalók (8-10 db-hoz):
A csirkéhez:
Fél kilogramm csirkemellfilé
2 közepes fej gomba
3 szelet bacon
Fűszerek: só, bors (fekete és fehér), majoránna, fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, pirospaprika, de szinten bármilyen fűszerkeverék megfelelő lehet, amit szeretünk)
A salátához:
Fejes saláta
1 paradicsom
Fél pritaminpaprika
1 kis zacskó mozzarella sajt golyó
Cézár-saláta öntet
Elkészítése:
A csirkemellfilét alaposan mossuk meg, majd vágjuk le róla a csontos, zsíros részeket, ezután rakjuk egy tálba és fűszerezzük. Tegyük félre és hagyjuk állni kb. fél órát. Eközben a gombafejeket pucoljuk meg, és szeleteljük fel. Vágjuk csíkokra a mellhúst, majd tegyünk egy-egy csíkra néhány gombaszeletet és göngyölgessük fel.
hirdetés
3 szelet feltekert húsra göngyölítsünk 1, vagy két szelet bacon-t és fogvájóval átszúrva rögzítsük a kis csomagot, hogy egyben maradjon. Ha minddel készen vagyunk, serpenyőben, bő, forró olajban süssük ki a falatokat.
Miközben a húsbatyuk sülnek, elkészíthetjük a salátát. Alaposan mossuk meg, majd szeljük és kockázzuk fel a zöldségeket. Tegyük őket egy tálba, borítsuk rájuk a mozzarella golyókat és locsoljuk meg a salátaöntettel és keverjük el az így kapott salátát.
hirdetés
Miután kisültek a húsok, egy szalvétával, vagy papírtörlővel bélelt tányérban itassuk fel róluk az olajat, és rakjuk őket a salátára.
Remek és ínycsiklandó vendégváró étek!
Bácsfalvi Bianka
2012. október