Fokhagymás-ecetes grill
Ha nyár, akkor napsütés, vízpart, de minimum egy kis kerti parti, s mindez természetesen magával hozza a természet lágy ölén megejtett grillezés gondolatát. Íme egy hihetetlenül finom, ízletes grill variáció!
Fokhagymás-ecetes grill (Fotó: Seres Katalin)
Hozzávalók (8-10 db-hoz):
0,5 kg sertéshús (comb, karaj, vagy tarja)
1 fej fokhagyma
0,5 dl ecet
1 dl víz
Paprika
Paradicsom
Vöröshagyma
Só, Bors
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, majd ízléses szeletekre vágjuk. Egy kis pohárba vizet töltünk, beletesszük a paszírozott (vagy felaprózott) fokhagymát és hozzáöntjük az ecetet. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a kapott lé közel kétharmadával bepácoljuk a sertésszeleteket.
A húst ezután hűtőbe tesszük, majd néhány órát, vagy akár egy napot is állni hagyjuk. Grillezés előtt meglocsolhatjuk a még intenzívebb ízhatás kedvéért a maradék páclével a húsokat. Mellé grillezett paprika, paradicsom és vöröshagyma a legideálisabb, de szinte bármilyen körettel kiváló (pl.: hamuba sült krumpli, fehér kenyér, stb.).
Fotó: Seres Katalin
Jó étvágyat kívánunk!
2012. október