Fogfehérítés házilag

Ki ne szeretne fehér fogakat, mikor manapság annyi elszínező hatás éri őket: kávé, tea, dohányzás, vörösbor, egyéb lerakódások... Íme néhány trükk házilag a hófehér fogakért

Fogfehérítés házilag

hirdetés

Eper és szódabikarbóna

Bár az eper kifejezetten szezonális gyümölcs, ha azonban rendelkezésünkre áll érdemes kihasználni minden áldásos adottságát! Egy-két szem epret passzírozzunk össze egy villa segítségével, majd szórjunk rá egy teáskanálnyi szódabikarbónát, keverjük össze és a fogmosásnál jól megszokott mozdulatsorral (fogkefe segítségével) alaposan mossuk át vele fogainkat.

Citrom/lime, szódabikarbóna

Egy teáskanál szódabikarbónára csepegtessünk egy pár csepp citrom (vagy lime) levét, majd keverjük az egészet paszta állagúra.

hirdetés

Ezt követően fogkefe segítségével alaposan dörzsöljük át vele fogainkat, majd öblítsünk, és már meg is vagyunk.

Banán

Ebben a változatban egy banán héjára lesz szükségünk, melynek belső felét a fogainkhoz szorítva dörzsöljük át vele őket. A művelet végeztével egy papírtörlővel, vagy vízzel öblítve távolítsuk el a banándarabokat fogainkról.

Szódabikarbóna és víz

Egy kevés szódabikarbónára öntsünk egy kis vizet, majd addig kevergessük a kapott elegyet, amíg paszta állagú nem lesz. Ez után fogkefével mossuk meg vele fogainkat.

hirdetés

Figyelem! A felsorolt praktikákat (különösen a szódabikarbónásakat) hetente maximum csak egyszer alkalmazzuk, hogy ne károsítsuk hosszú távon a fogzománcot!

2012. december