Fantasztikus ötlet: Fekete cica lámpás tökökből

A hagyományos tökfaragásban rengeteg lehetőség rejlik, de persze mindig akadnak különcök, akik nem érik be egy vicsorgó sütőtökkel. Például nekik lehet érdekes ez a fantáziával teli, borzasztó látványos és egyben kísértetiesen cuki fekete cicás töklámpás. Mutatjuk, hogy készül!

Fekete cica az éjszakában

Forrás: pixabay.com; Fotó: PublicDomainPictures; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/photos/halloween-night-fantasy-full-moon-3696571/

Aki már valaha is készített töklámpást, vagy van gyakorlata a faragcsálásban, bátran nekiláthat ennek az elképesztő ötletes cicás tökdísznek is, amihez összesen két darab sütőtökre lesz szükség.

hirdetés

Csakhogy nem ám bármilyen sütőtökökre: az egyiknek a nálunk hagyományos, hosszúkás töknek kell lennie (ez lesz a test), míg emellé egy kisebb, kerek, amerikai típusú tököt kell választani.

Ezen kívül fekete akrilfestékre, led-mécsesre, sniccerre, késre, kanálra és egy pár papírból kivágott cicafülre lesz szükség.

A cica elkészítéséhez először a kerek tököt formáljuk meg, levágva az alját és a tetején a zavaró részt is, majd pedig egy kanállal tisztítsuk ki. Ezután vágjunk cicás mandulaszemeket a tök oldalába, majd kemény kartonból vágjunk ki két fület, amelyeknek hasítsunk két nyílást a tökön, és helyezzük őket oda.

hirdetés

A nagy töknek is vágjuk le a tetejét és az alját, majd a tetején vágjunk ki egy biztonságos kis hasadékot a led teamécsesnek. Helyezzük bele a bekapcsolt led mécsest ebbe, majd körben szurkáljuk a tökre fogpiszkálókat.

A fogpiszkálók segítségével illesszük össze a két tököt, aztán fekete akrillakkal fújjuk le az egészet úgy, hogy a mécsest ne érje festék. Ha csak hagyományos akrilfesték van otthon, az is megteszi, de ecsettel persze hosszabb idő lesz a folyamat.

hirdetés

Íme, a videó a készítésről!

Diós Anita

2019. szeptember