Facebook trükkök

2014-re a Facebook elengedhetetlen részévé vált életünknek, beépült a napi tennivalóink sorába, de vajon tényleg tudjuk használni, ismertjük minden rejtett képességét?

Facebook trükkök

Facebook trükkök

Íme néhány titok, ami feldobhatja a mindennapos szörfözést:

Chatelés közben legyen a főképünkből hangulatjel. Mindezt úgy érhetjük el, ha a felhasználónevünket, https://hu-hu.facebook.com/Bestofcafehu, dupla szögletes zárójelbe tesszük, így: [[Bestofcafehu]]

Érdekes, de ritkán használt hangulatjelekkel is feldobhatjuk csevegéseinket. A <(") jelek segítségével egy pingvinfejet tudunk elővarázsolni, (^^^) jelkombinációval pedig cápafejet küldhetünk. Bonyolultabb kódok is rendelkezésünkre állnak, például a [[332936966718584]] használatával Hello Kitty, [[334954663181745]] kóddal pedig Spongyabob tűnik elő, Angry birdért pedig a következő kódot használhatjuk: [[157680577671754]].

Állítsuk angol nyelvűre a felhasználói felületet, majd írjuk a keresőbe "randos at ……………", az üres részre megadhatjuk az iskolánkat, munkahelyünket, ezzel megtudhatjuk kik azok a személyek akikkel például együtt dolgozunk, de még nem tartoznak ismerőseink közé.

Lehetnek olyan üzeneteink, amikről nem kapunk értesítést. Ha egy ember ismeretlenül küld nekünk üzenetet, azt a facebook egy egyebek mappában tárolja, és nem értesíti a felhasználót annak érkezéséről. Az ilyen üzenetek létét az üzenetekre kattintva a "Bejövő üzenetek"-ről átváltva az "Egyéb üzenetekre" tudjuk ellenőrizni.

Ha olyan embernek írunk, aki nincs az ismerőseink között, a fent említett módon az egyéb kategóriába kerül üzenetünk, kivéve, ha megvesszük a jogot, hogy direkt a "Bejövő üzenetek"-hez kerüljön levelünk. Ezt "mindössze" 15$-ért megtehetjük.

Végül egy jópofa tipp: változtassuk meg a nyelvet valami speciálisabbra, viccesebbre, például kalóz angolra, English (Pirate), vagy English (Upside down)-ra, ekkor az egész facebook világunk a feje tetejére fog állni.

Billentyűkombinációk igazán függőknek:

Alt+Shift+M - új üzenet írása

Alt+Shift+4 - üzenetek visszaolvasása

Alt+Shift+2 - profiloldalon való változtatás

Alt+Shift+7 - fiókbeállítások

Alt+Shift+2 - saját üzenőfal

Alt+Shift+0 - facebook súgó

2014. március