Ezek a legszexibb akcentusok a világon

Aligha különösebben meglepő, hogy a brit akcentus ismét a legszexibb lett - már, a férfiak esetében. A nőknél viszont 2017-ben talán ennél váratlanabb eredmény született, a férfiak ugyanis az izraeli akcentust találták a legvonzóbbnak.

Ezek a legszexibb akcentusok a világon

hirdetés

A MissTravel 2017-es felmérése szerint az amerikai nők a brit és skót akcentust tartják a legszexibbnek: előbbit a megkérdezett nők 20 százaléka tartotta a legvonzóbbnak, míg 18 százalék a skótok akcentusáért rajongott.

Persze, hamar felmerülhet a kérdés, hogy mi is ez a megkülönböztetés, miközben Skócia is Nagy-Britannia részét képezi, nem is beszélve arról, hogy a brit akcentus rendkívül sokféle, s a walesitől a glasgowin át a délnyugat-angliaiig többféle változata is létezik.

hirdetés

Meglehet az is, hogy olyan nők is a brit akcentust találták a legvonzóbbnak, akik igazából nem kifejezetten ismerték annak különböző változatait, hanem egyszerűen például az intelligenciára, kifinomult jellemre és életmódra, valamint a jó modorra asszociáltak annak hallatán.

Akárhogy is, az amerikai férfiak szemében már korántsem a brit nők akcentusa volt a legszexszibb, hanem 19 százalékuk az izraelit, 18 százalékuk pedig a kolumbiait nevezte meg annak - és érdekes, hogy egyébként is a délebbre fekvő, napsütéses és meleg klímájú országok lakóinak akcentusa jött be nekik.

Következzen tehát a két lista első öt-öt helyezettje!

A nők által legszexibbnek talált akcentusok:

Brit

Skót

Spanyol

Ausztrál

USA déli nyelvjárás

hirdetés

A férfiak által legszexibbnek talált akcentusok:

Izraeli

Kolumbiai

Ausztrál

Francia

USA déli nyelvjárás

Diós Anita

2018. január