Erdélyi tarka csokoládé
A csokoládékészítés módja nem csak világszerte, de szinte konyháról, konyhára változik. Sokan vagyunk, mi édesszájúak, ízlésünk azonban különböző, ki az édesebb, ki a krémesebb, ki a lágyabb vagy éppen a porhanyósabbat kedveli. Jelen házi csoki recept Erdély egy kis falvacskájából származik, ahol a porhanyósabb, édes, tejes ízeket kedvelik.
Erdélyi tarka csokoládé
hirdetés
Hozzávalók:
Kakaópor
40 dkg cukor
25 dkg margarin
Tejpor
4 evőkanálnyi víz
Elkészítése:
A vizet, a cukrot és a margarint keverjük össze, majd egy lábasban, folyamatos kevergetés mellett (hogy nehogy odaégjen) kezdjük el melegíteni. Körülbelül 5-10 perc múlva egy szirupos állagot kapunk, ekkor tegyünk hozzá tejport olyan mennyiségben, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény. Ha kész, öntsük egy kivajazott üvegtálba a felét, majd a másik felébe öntsünk ízlés szerint kakaóport és alaposan keverjük el.
hirdetés
Végezetül a kakaós részt is borítsuk a fehér masszára és tegyük az egészet hűtőbe, hogy megdermedjen. Egy órán belül fogyaszthatóvá is válik, szeletelve, kis gyümölcsel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Üvegtál helyett választhatunk bármilyen más formát is, de alufóliába is csavarhatjuk a csokikat.
hirdetés
Tipp:
Reszelhetünk a csoki masszába egy kis narancshéjat is, igazán mennyei lesz tőle. ezt természetesen bármilyen más gyümölccsel is megtehetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Szabó Katalin
2014. február