Erdélyi tarka csokoládé

A csokoládékészítés módja nem csak világszerte, de szinte konyháról, konyhára változik. Sokan vagyunk, mi édesszájúak, ízlésünk azonban különböző, ki az édesebb, ki a krémesebb, ki a lágyabb vagy éppen a porhanyósabbat kedveli. Jelen házi csoki recept Erdély egy kis falvacskájából származik, ahol a porhanyósabb, édes, tejes ízeket kedvelik.

Erdélyi tarka csokoládé

Erdélyi tarka csokoládé

Hozzávalók:

Kakaópor

40 dkg cukor

25 dkg margarin

Tejpor

4 evőkanálnyi víz

Elkészítése:

A vizet, a cukrot és a margarint keverjük össze, majd egy lábasban, folyamatos kevergetés mellett (hogy nehogy odaégjen) kezdjük el melegíteni. Körülbelül 5-10 perc múlva egy szirupos állagot kapunk, ekkor tegyünk hozzá tejport olyan mennyiségben, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény. Ha kész, öntsük egy kivajazott üvegtálba a felét, majd a másik felébe öntsünk ízlés szerint kakaóport és alaposan keverjük el.

Végezetül a kakaós részt is borítsuk a fehér masszára és tegyük az egészet hűtőbe, hogy megdermedjen. Egy órán belül fogyaszthatóvá is válik, szeletelve, kis gyümölcsel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Üvegtál helyett választhatunk bármilyen más formát is, de alufóliába is csavarhatjuk a csokikat.

Tipp:

Reszelhetünk a csoki masszába egy kis narancshéjat is, igazán mennyei lesz tőle. ezt természetesen bármilyen más gyümölccsel is megtehetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Szabó Katalin

2014. február