Egy agysebész "tapasztalatból" állítja, hogy lehet élet a halál után

Dr. Eben Alexander agysebész azt állítja, hogy van némi benyomása arról, mi történhet a halál után, mivel 2008-ban egy hétig kómában volt - az ekkor átélt élményeiről egy könyvben is beszámolt később.

Halál utáni élet

Forrás: pixabay.com; Fotó: ID 733215; Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/angel-f%C3%A9ny-%C3%A1rny%C3%A9k-felh%C5%91k-k%C3%A9k-670920/

hirdetés

A könyvben Alexander azt állítja, hogy afféle érzést élt át, mintha a menny felé emelkedne, mindez pedig aközben történt, hogy olyan súlyos agyvelő- és agyhártyagyulladásban szenvedett, amelynek következtében mindössze két százalék esélye volt a túlélésre.

A férfit ugyan lélegeztetőgép segítségével próbálták életben tartani, de a családjának azt mondták, feltehetőleg meg fog halni. Ekkor kezdett Alexander különös élményeket átélni.

hirdetés

A 63 éves férfi arról számolt be, hogy fentről lefelé érkező fényt látott, és zenét kezdett hallani. Az egészet egy "körkörös" létezőnek írja le, amely előbb zenét ontott ki magából, majd megjelent a fény is, éppen úgy, mintha valami felszakadt volna, és amögül tört volna elő.

"Éreztem, amint átmegyek a hasítékon, fel egy buja és termékeny zöld völgybe, ahol a vízesések kristályvizű medencékbe csordogáltak. Voltak felhők is, akárcsak rózsaszín és fehér májvacukrok. Mögöttük az ég élénk kék volt, alatta fák, mezők, állatok és emberek. Volt víz is, ami folyóként áramlott, vagy esőként hullott alá"

– idézi fel a férfi az emlékeit.

hirdetés

Természetesen nincs mód arra, hogy utána járjunk, igazat mondott-e Alexander, s még ha igazat mondott is, ezek alapvetően az ő személyes élményei.

Ő maga azonban megjegyezte, hogy "nyomatékos bizonyítékok" vannak a halálközeli élményekre, arra viszont, hogy mindezeket miért élik át az emberek, gyakorlatilag egyelőre nincsen válasz.

Diós Anita

2018. augusztus