Cukorgyanta

Manapság, amikor szervezetünk nagy mennyiségű, mesterséges, szintetikus anyaggal találkozik, életünk minden területén vágyunk valami természetesre. Nincs ez másként a gyantázás esetében sem, ahol újra teret hódított magának a régről már jól ismert cukorgyanta.

Cukorgyantázás folyamata

A cukorgyantázás folyamata

Számos előnye közt sorolható fel az összetevők egyszerűsége, könnyű beszerezhetősége, hatékonysága és nem elhanyagolható tényként olcsósága is. Elkészítése szinte gyerekjáték, bár az óvatosság minden esetben nagyon fontos!

Hozzávalók:

4 dl-nyi kristálycukor

1/2 dl citromlé

1/2 dl víz

Elkészítése és használata:

1. lépés:

Keverjük össze egy lábasba az összetevőket, majd kezdjük el melegíteni őket.

2. lépés:

Folyamatos keverés mellett, nem túl nagy lángon, addig hevítsük, míg sötét mézszínűvé nem válik. Ez általában 10-15 percet vesz igénybe.

3. lépés:

Amikor elértük a kívánt színt és a puha, nyúlós állagot, vegyük le a tűzről és kevergessük addig, amíg ki nem hűl. Ha elkezdene szilárdulni, csepegtessünk rá egy kevés vizet, ettől újra nyúlékonyabb lesz az állaga. Melegen semmiképpen se használjuk, mert ekkor még egyes részei forrók lehetnek, így megégetheti a bőrt, tehát hagyjuk rendesen kihűlni!

4. lépés:

Ha kész a hűvös pasztánk, elkezdhetjük a gyantázást.

5. lépés:

Tisztítsuk meg a szőrteleníteni kívánt területet, úgy, hogy minél szárazabb legyen. Esetlegesen használhatunk egy kevés hintőport is.

6. lépés:

Nedvesítsük be a kezünket és vegyünk a cukorból egy kisebb adagot. Ha ragacsossá válik, nedvesítsük újra kezünk.

7. lépés:

A cukorgyantát vigyük fel a kezelni kívánt területre szőrnövekedéssel ellentétes irányba, majd húzzuk le a szőr növekedésével megegyező irányba. Ez a legalapvetőbb különbség az általános és a cukorgyanta között. A folyamatot ismételjük addig, amíg el nem érjük a kívánt eredményt. A kinek kézzel nehézséget okoz a gyanta lehúzása, nyugodtan használhat a cukorgyanta esetében is gyantalehúzó csíkot.

8. lépés:

A gyantázás végeztével a bőrt tiszta vízzel tisztítsuk.

Tipp:

Az érzékenyebb területeket (pl.: hónalj, intim területek) bízzuk inkább kozmetikusra, amíg nem vagyunk elég gyakorlottak a cukorgyanta használatában.

Tipp:

Ha első alkalommal próbálkozunk, kérjük bátran egy gyakorlottabb, vagy kozmetikus segítségét.

2012. augusztus