Csirkemelles sorbanállós sült zöldség
Az alábbi recept, egy igazán finom, ráadásul, nagyon látványos, ugyanakkor hihetetlenül egyszerű is.
Csirkemelles sorbanállós sült zöldség
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb padlizsán
3 közepes fej vöröshagyma
3 db paradicsom
1 kg csirkemell filé
Tengeri só, bors, oregánó, bazsalikom, majoránna
30 dkg trappista sajt
Olívaolaj
Csirkemelles sorbanállós sült zöldség hozzávalók
Elkészítése:
Az összes zöldséget felkarikázzuk, a húst kb. 5x5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egymás mellé tesszük az alapanyagokat tetszőleges sorrendben, de akkor lesz mutatós, ha végig ugyanazt a sorrendet követjük. Az általunk készített verzió: cukkini, hús, hagyma, paradicsom, hús, padlizsán, hús, hagyma. Miután megtelt a tepsi, megszórjuk a tetejét sóval, borssal, zöldfűszerekkel, leöntjük egy kis olívaolajjal és előmelegített sütőbe tesszük.
Sajt nélkül összesen 40-50 percig sütjük, az első 20 percben 150 fokon, utána 180 fokon, mikor már elkezdett engedni a zöldségek leve. 10 percenként alaposan meglocsoljuk az egészet a saját levével, hogy a teteje se száradjon ki és ne égjen le. Ha már minden megpuhult, akkor leöntjük a felgyülemlett levet, rászórjuk a sajtot és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
Csirkemelles sorbanállós sült zöldség sütése, dekorálása
Tipp:
Ha a férfiaknak szeretnénk kedvezni, akkor a tetejére a sajt alá bacon szalonnát (vagy mangalica szalonnát) fektethetünk, így már nem fog nagyon "egészségesnek" tűnni és szívesebben is fogyasztják majd.
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2012. augusztus