Ki ne rajongana azért a bizonyos omlós, édes piskótáért, amelyet a brauni szó takar, hát még, ha fel is dobjuk egy kicsit e finom süteményt egy kis olvasztott, krémes csokoládéréteggel a tetején, hogy igazán ínycsiklandó édesség váljon belőle!
Brownie (brauni)
hirdetés
Hozzávalók:
Brownies alappor (mely lényegében nem más, mint 3,5 pohár liszt, 1,75 pohár kristálycukor, 3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak), 1 tasak sütőpor és 2 pohár kakaópor)
3 tojás
Vaníliás cukor
1 dl víz (ha túlságosan száraz maradna, öntsünk hozzá még egy keveset, hogy végül önthető legyen a massza állaga)
Vaj
1,5 tábla ét- vagy főzőcsokoládé
Tejszínhab
Elkészítése:
A piskóta elkészítéséhez szórjuk az alapport egy tálba, majd törjük rá a tojásokat és szórjuk meg vaníliás cukorral. Adjunk hozzá egy kevés vizet és kezdjük el kézzel, vagy egy alkalmas kanállal alaposan összedolgozni, masszává keverni az egészet. Ezt követően alaposan vajazzunk ki egy tepsit, majd öntsük bele a süti masszát, majd sütőben kb. 160-180 fokon addig süssük (20-25 perc), amíg fel nem dagad (piskóta állagú nem lesz). Ezt alkalmasint egy villával könnyedén ellenőrizhetjük.
hirdetés
Amíg a sütink sül, az alatt az idő alatt elkészíthetjük a tetejére szánt csokikrémet is. Törjük kockára a 1,5 tábla csokit és szórjuk egy tálba. Egy másik edénybe töltsünk egy kevés vizet, majd rakjuk fel forrni, s fölé tegyük a csokival teli tálat.
Miután megolvadt teljesen a csokoládé, fújjunk bele tejszínhabot, és alaposan keverjük el benne. Ez azért fontos, mert így a későbbiekben sem fog teljesen megszilárdulni a csokimáz a süti tetején, hanem lágy és krémes marad.
Brownie (brauni) egészben
Ha végezetül elkészült a brauni piskótája, helyezzük egy tálcára, kenjük be az olvasztott csokival és vágjuk tetszés szerinti méretű kockákra.
hirdetés
A könnyebb elkészíthetőség érdekében szeretettel ajánljuk videóreceptünket!
Tipp:
Érdemes őrölt fahéjjal, mézzel esetleg például víz helyett, frissen facsart narancslével megbolondítani a tésztáját, annak, aki szereti, így még mennyeibb csemege válhat belőle!