hirdetés

Bográcsos vörösboros marhapörkölt

hirdetés

A bográcsos ételek nagyon népszerűek kiváltképpen akkor, ha több vendéget is várunk; mind közül az egyik legnépszerűbb pedig a marhapörkölt, aminek a legtöbben nem is tudnak ellenállni. Aki még nem tudná, hogyan is készül ez a kedvelt fogás, alább megtudhatja!

Bográcsos vörösboros marhapörkölt

Bográcsos vörösboros marhapörkölt (Forrás: Flickr.com/CCFoodTravel.com)

hirdetés

Hozzávalók:

3 kilogramm marhalábszár

5 dl száraz vörösbor

1 kilogramm vöröshagyma

15 dkg zsír

50 gramm pirospaprika

3 babérlevél

4 gerezd fokhagyma

3 paradicsom

3 darab paprika

Só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először is készítsük elő a szükséges eszközöket és az alapanyagokat, a húst mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk egyforma méretű kockákra, pucoljuk meg és vágjuk fel a zöldségeket, valamint aprítsuk fel a hagymát is.

2. Rakjunk közepes tüzet, és ha már erős a parázs, tegyük a bográcsba a zsírt, amiben aztán pirítsuk meg a hagymát.

hirdetés

3. Helyezzük bele a húst is, és pároljuk addig, míg kifehéredik, aztán ízesítsük sóval, borssal, valamint adjuk hozzá a pirospaprikát, a paradicsomot, a paprikát az összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Öntsünk rá picivel több vizet annál, mint ami éppen ellepi.

4. Ügyeljünk rá, hogy a láng ne érje sehol az edényt, időnként rázogassuk meg a bográcsot, ha pedig úgy látjuk, túl kevés a víz, pótoljuk a hiányzó mennyiséget.

hirdetés

5. Várhatóan 2-3 óra alatt puhul meg eléggé a hús, és ha úgy látjuk, megtette, öntsük hozzá a bort, főzzük újabb néhány percig az egészet, majd vegyük le a tűzről.

Diós Anita

2018. március