Torták piskótájának sütésekor nagyon hasznos tud lenni, ha a tészta alá teszünk egy sütőpapírt, hogy könnyebben ki tudjuk szedni a sütés után a formából remekművünket. Azonban a sütőpapír, amit a tekercsről tépünk, általában szögletes, így kell egy kis furfang, hogy pontosan akkorát tudjunk használni belőle, amekkorára szükségünk is van.
Íme, a végeredmény!
hirdetés
Erre egy jó megoldás lehet, ha körberajzoljuk a formánkat, majd kivágjuk a mintát és voilá, már méretre is szabtuk a papírt, azonban mi tudunk egy ennél is egyszerűbb módszert.
A letépett, négyzet alakú sütőpapírt a következő képen látható módon behajtogatjuk, majd a kapott kis csúcsos formát a tortaforma közepéhez tesszük, és a kerület méretétől egy picit kisebbre levágjuk és már meg is van a tökéletes körlapunk a formánk kibéleléséhez.