Bécsi puncs
Ha advent, akkor irány a bécsi Christkindlmarkt, s ha már a téli, zimankós időben az ember az utcákat járja, mi lenne jobb melengető, mint egy pohár, finom, hamisítatlan bécsi puncs. S ha esetleg itthon, egy téli éjszakán is megkívánnánk, íme a recept!
Egy pohárral az eredetiből...
hirdetés
Hozzávalók:
Alap:
Citrus félék (narancs, citrom)
Barna Rum
Cukor és/vagy méz
Szegfűszeg
Fahéj
Ízesítés:
Fekete, vagy gyümölcs tea
Vörösbor
Vegyes piros gyümölcsök, ízlés szerint
Gyümölcskompót
Szerecsendió
Belevaló gyümölcsök
Elkészítése:
A citrusféléket alaposan mossuk meg, majd vágjuk karikára, ezt követően tegyük egy nagy lábasba, majd öntsük le ízlés szerint rummal őket.
hirdetés
Adjuk hozzá a cukrot és/vagy mézet, a bort, vagy vizet, vagy teát, attól függően, mivel kívánjuk hígítani, majd végezetül dobjuk bele a fűszereket, s forraljuk fel. Az egyéb gyümölcsöket érdemes a végén beletenni, hogy ne főjenek szét.
Egészségünkre!
2013. január
hirdetés