hirdetés

Bécsi Advent

Bécsben, az ádventi időszakban, a Rathausplatz-tól a Práterig, a schönbrunni kastély udvarától a Maria-Theresien-Platz-ig minden díszbe borul, fényáradatban úszik. A finomságoktól roskadozó fabódék és a bódítóan gyümölcsös puncs illata teszi igazán feledhetetlen élménnyé a híres Wiener Adventzauber-t!

Bécsi advent

hirdetés

November második felétől egészen karácsonyig, a nagy múltú osztrák főváros nevezetes terei és utcái varázslatos hangulatú, nyüzsgő karácsonyi adventi vásároktól lesznek hangosak. Az ide látogató igazi internacionális, már-már bábeli zűrzavarban érezheti magát, melyet teljes egészében áthat az a bizonyos "igazi előkarácsonyi hangulat".

Az adventi várakozás eltöltésének e formája nagy hagyományokkal rendelkezik Bécsben, olyannyira, hogy az Altwiener Christkindlmarkt (bécsi karácsonyi vásár) a belváros szívében lévő Freyung téren már 1772 óta megrendezésre kerül!

Kínálat

A városháza előtti Rathausplatz-on főként karácsonyi díszeket, édességeket, csemegéket, apróbb-cseprőbb ajándékokat szerezhetünk be. E közel 150 bódé kínálatával kecsegtető helyszínre azért is érdemes ellátogatni, mert a lélekmelengető italok kortyolgatása mellett, ilyenkor szabadon bepillanthatunk a Rathaus impozáns épületébe is, ahol, ha szerencsénk van, könnyedén belecsöppenhetünk akár egy kulturális rendezvény kellős közepébe.

Karácsonyfadíszek

Karácsonyfadíszek

hirdetés
Finomságok

Finomságok

A Maria-Theresien-Platz fakuckói közt is érdemes alaposabban körülnézni, ahol is remek ajándékokra és ajándékötletekre lelhetünk a sok-sok hagyományos kézműves termék között.

Akik utazásaik alkalmával inkább a történelmi helyszíneket részesítik előnyben, azok sem maradhatnak program nélkül, a schönbrunni kastély, s az előterében szinte eltörpülő, ám annál hangulatosabb kisbódék vonulata garantált élményt biztosít.

Schönbrunni kastély

Schönbrunni kastély

Bécsi utcarészlet advent idején

Bécsi utcarészlet advent idején

hirdetés

Akármit is válasszunk a színes programkínálatból, egy biztos: ha advent idején Bécsbe vetődünk, bárhova is megyünk, az élmény garantált, sohasem tudhatjuk, melyik kis utcában, vagy téren futunk bele az újabb, hangulatosabbnál hangulatosabb, kincseket rejtő faházikókba. Talán ez teszi ilyen utánozhatatlanul varázslatossá és népszerűvé a jó öreg bécsi adventezést...

2012. december