Bár kicsik, de mégis sokat tanulhatunk tőlük

Gyerekek, akik példát mutatnak emberségből

Amerre csak nézünk a világban, hajlamosak vagyunk sokszor csakis a rosszat meglátni, pedig vannak még szép történetek és emberek körülöttünk szép számmal, akik segíteni akarnak másokon. Ők igazi "hétköznapi" hősök, akik megérdemlik a figyelmet, sok esetben pedig nem számít az életkor sem. Ennek jegyében, íme néhány kisgyerek, akikről mi, felnőttek is bátran példát vehetünk!

Kislány egy kutyussal az utcán

Forrás: maxpixel.net; Licenc: CC0 Public Domain (Free for commercial use; Link referral required), Link: https://www.maxpixel.net/Dog-The-Little-Girl-Friends-Friendship-Friend-5378108

Felnőttkorunkra sok problémával kellhet szembenéznünk, melyek életünket napról, napra megnehezítik, ezért gyakran már el is felejtjük, hogy milyen jó érzés is segíteni másokon, legyen szó emberről, állatról, vagy akár csak egy kis, áruházból, vagy máshonnan mentett növénykéről. Az alábbiakban néhány olyan kisgyerek története olvasható, akiknek sikerülhet újra az eszünkbe juttatni mindezt.

Egy amerikai kisfiú nem újabb játékokat szeretett volna, hanem az összes spórolt zsebpénzét arra költötte, hogy hajléktalanoknak vásároljon élelmet, majd azt szülei segítségével, rendre szét is osztotta közöttük.

A fülöp-szigeteki 9 éves Ken mindig is imádta az állatokat, ezért először a házuk garázsába kezdte el befogadni a kidobott jószágokat. Etette őket és gondoskodott róluk. Ken áldásos tevékenységére a környezete is hamar felfigyelt, s ezt látva adományt kezdtek el gyűjteni a család segítésére, így a kisfiú apukájával együtt végül megvásárolhatott egy telket is, ahol még több sorsára hagyott állatot fogadhatnak be.

Egy kicsi lány, Hailey Fort saját két kezével épít kis faházikókat azért, hogy a környékükön élő hajléktalanoknak segítsen, otthon pedig a 10 éves kislány egy saját kis kerttel is rendelkezik, ahol zöldségeket és gyümölcsöket termeszt. Elmondása szerint akkor boldog, ha segíthet másokon.

A floridai Christian McPhilamy két éven keresztül növesztette a haját. A kis Christian még 6 éves volt, amikor a tévében egy felhívás arra buzdította az embereket, hogy ha tehetik, akkor adományozzanak hajat beteg gyermekek megsegítésére. A kisfiú akkor megkérdezte az anyukáját, hogy a tévében látott gyerekek miért kopaszok. Az anyukája elmondta neki őszintén, hogy ők betegek és a szükséges kezelést követően hullott ki a hajuk. Utána olvastak az interneten, hogy hogyan lehet segíteni ezeknek a gyermekeknek és Christian rögtön elhatározta, hogy mindenképpen szeretne segíteni rajtuk, így megnövesztette a haját. 2 év telt el ezt követően és már elég hosszúra nőtt, ekkor 25 cm hajat sikerült adományoznia Christiannek egy szervezet részére, akik a kemoterápia miatt hajukat vesztett gyerekeknek és embereknek készítenek parókákat.

A kisfiút egyébként volt, hogy kicsúfolták az iskolában a hosszú haja miatt, vagy éppen kislánynak nézték, de ő egyszer sem panaszkodott emiatt. Kiderült, hogy 100 adományozóból átlagosan csak két fiú szokott lenni. Miután Christian története napvilágot látott, nagyon sok szülő vette fel a kapcsolatot az adományt váró szervezetekkel, hogy az ő fiuk is szívesen segítene.

2021. szeptember 21.