Badacsonyi Borhetek

Idén is megrendezésre kerül a Borhetek Badacsonyban, mely már hagyománynak számít 1987 óta. A rendezvénysorozat programjai közt szerepel a borkóstolás, a történelmi és kultúrális tradíciók felelevenítése a bor készítés hagyományait illetően, borfelismerő és borivó versenyek, és még sok egyéb más újdonság, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Egy pohár balatoni bor

hirdetés

A rendezvény mindemellet gasztronómiai programokban is bővelkedik, például nagyszabású szabadtéri grillsütés és gulyásfőző verseny is szerepel a kínálatban.

A népszerű üdülőhely egyéb látnivalókkal is szolgál az ide látogatóknak, mint például a Kisfaludy kilátó, az Egry József Emlékmúzeum, a Bujdosók lépcsője (464 lépcsőfokos!), mely a Tördemici kilátóhelyhez vezet, a Kő-kapu és mindezek mellett természetesen mesés panorámával a Balatonra.

hirdetés

A környéken található a Rózsakő is, melyről azt tartja a néphagyomány, hogy, ha egy fiú és egy lány, a Balatonnak háttal leül rá, akkor még az évben jegyesek lesznek. A környéken tehát számos érdekességekkel tarkított túraútvonal is található.

Badacsony elhelyezkedése

Badacsony elhelyezkedése

Hasznos információk:

Dátum: 2012. július 14-29.

Helyszín:

Badacsony, Móló és Dísztér

hirdetés

Badacsony, 437,4 m-es tengerszint feletti magasságával a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye. Autóval a legkönnyebben a 71-es főúton közelíthető meg, míg vonattal a Székesfehérvár-Tapolca-vasútvonalon, továbbá hajóval is könnyedén elérhető.

Badacsony

2012. június