Babák szigete (Isla de las Munecas)

Egészen hátborzongató, kísérteties látvány fogadja azokat a látogatókat, akik a Mexikó várostól nem messze fekvő, az egykori Xochimilco-tavának lecsapolásával létrehozott csatornarendszer egy kicsiny, de mára legendás szigetére zarándokolnak, ugyanis a sziget fáiról és bokrairól fürtökben lóg sok-sok ezer új és rothadó, üvegszemű játékbaba.

Babák szigete (Isla de las Munecas)

Julian a babát kihalászta a vízből és egy fa ágára akasztotta, a kislány emlékére

hirdetés

A helyi legenda szerint minden egy kislány rejtélyes, máig tisztázatlan halálával kezdődött, aki a szigetet övező csatornába fulladt. Holtestére a sziget egykori gondnoka, Don Julian Santana Barrera lelt rá, aki szerint nem sokkal ez után egy játékbabát is feldobott a hátára a víz, mely minden bizonnyal a kislány babája lehetett. Julian a babát kihalászta a vízből és egy fa ágára akasztotta, a kislány emlékére. Aztán, ahogy telt az idő, a sokak szerint zavarodottá vált Julian egyre több játékbabával tett így, felakasztva őket a kislány a szigeten kísértő szellemének kiengesztelésül, közel 50 éven át, egészen a 2001-ben bekövetkezett haláláig. A furcsaság a dologban, hogy Julian végül ugyancsak a csatornába fulladt, ráadásul pont azon a részen, ahol a kislányra is rálelt annyi évvel ezelőtt. A helyiek szerint így csatlakozott ő is végül a kislány szelleméhez.

A hiedelem úgy tartja, hogy a kislány szelleme éjjelente a babákba költözik, így azok karja, szeme, vagy lábacskái gyakran mozognak, sőt, nem egyszer suttognak is a babák az éjszakában. Külön érdekesség, hogy az oda érkező turisták körében is szokássá vált, hogy, aki a szigetre lép, az szintén elhelyez engesztelésül egy babát a szigeten a kislány szellemének, így gyarapítva a természet erői által folyamatosan tépázott, kísérteties gyűjteményt.

Babák szigete (Isla de las Munecas)

A sziget titokzatos lakói a felakasztott babák

Babák szigete (Isla de las Munecas)

hirdetés
Babák szigete (Isla de las Munecas)

Babák szigete (Isla de las Munecas)

Némelyik játékbaba igazán félelmetes

hirdetés

2015. április