Az öt leggyakoribb idegen faj

Az UFO észlelésekről és az idegenekkel való találkozásokról szóló beszámolók egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak, s nem egyszer bővelkednek különféle lények meglepően pontos leírásával, sőt, manapság olyannyira elegendő információ áll már rendelkezésre a témával kapcsolatban, hogy az űrlényeket a hívők a szó szoros értelmében fajokba sorolják.

Az öt leggyakoribb idegen faj

Időszerűvé vált, hogy, még ha az ember nem is hisz az ufók létezésében, de legalább egy kicsit bepillantást nyerjen ezen egyre népszerűbb témába, íme tehát gyorstalpalónak az öt leggyakoribb idegen látogató:

Szürkék (zéták vagy retikuliánusok)

Az öt leggyakoribb idegen faj

Az egyik legközismertebb típus. Magasságuk 0,9-1,2 méterre teszik, vékony testalkattal és aránytalanul nagy, körte alakú fejjel rendelkeznek. Szemük óriási méretű, fekete, kicsiny szájuk és kis orrnyílásaik vannak. Végtagjaik nyurgák, 4 újban végződnek, bőrük szürke árnyalatú (innen kapták nevüket). Lényegében a "tipikus földönkívüli" megtestesítői, ők a legtöbb 3. típusú találkozás lényei. Igazán híressé a Roswell-i incidens tette őket, melynek áldozatai állítólagosan e fajba tartozó ufonauták voltak. Az emberrablások túlnyomó részét is nekik tulajdonítják, s gyakran "titkai" az összeesküvés elméleteknek. A hívők szerint a szürkék legfőbb célja az emberek és a bolygó tanulmányozása, ám eddig nem tudni pontosan milyen szándék vezérli ebben őket. A Hollywood-i filmekben is rendszeresen felbukkannak, mint például amilyen a Harmadik típusú találkozások (1977), vagy a Jelek (2002).

Reptoid

Az öt leggyakoribb idegen faj

Viszonylag magas, 1,5-2,1 méteres, erős testalkatú idegenek, vörös szemekkel és pikkelyszerű, zöldes árnyalatú bőrrel rendelkeznek. Ezen jellegzetes, hüllőre emlékeztető és lássuk be, az emberi szemnek nem túl impozáns külsőnek köszönhetik nevüket. Technikailag nagyon fejlett, rendkívül intelligens fajnak tartják őket az ufológusok.

A hívők állítása szerint a föld mélyére rejtett, jól kiépített bázisaik vannak, onnan bukkannak időnkét elő. Számos világvége elmélettel is kapcsolatba hozzák őket, sokak szerint céljuk a teljes világegyetem feletti ellenőrzés gyakorlása.

Szőke, északias humanoid

Az öt leggyakoribb idegen faj

1,8-2,4 m magas, szőke, kékszemű, a "skandináv típusú" emberekre a megszólalásig hasonló külsővel rendelkező idegen lények. Rejtőzködő típusúak, akik így álcázzák magukat, s a beszámolók szerint nem kedvelik az emberekkel való kontaktust. Békés természetű teremtményeknek tartják őket, céljaik azonban nem tisztázottak. Sok UFO hívő kétségbe vonja létezésüket, mondván: mi értelme lenne pont a legtöbb országban kirívó "külföldinek" álcázniuk magukat, ha már mimikriről van szó.

Kékek (Blues)

Az öt leggyakoribb idegen faj

Afféle spirituális szervezeteknek tartják őket, akik békés szándékúak. Állítólag az emberiség segítői más, kevésbé barátságos természetű lényekkel szemben. Sokat nem lehet tudni róluk, hiszen szellemi mivoltukból fakadóan rendkívül titokzatosak.

Chupacabra (Csupakabra)

Az öt leggyakoribb idegen faj

Leggyakrabban torz, kistermetű, szarvakkal, nagyméretű, vörösen világító szemekkel rendelkező humanoid lényként írják le, aki hegyes fogaival éjszakánként portyázik és háziállatok (főként kecskék) vérét szívja. Innen ered neve is: "cabra chupar {spanyol}" azaz "kecskeszívó". Észlelései jól behatárolhatóak, főként Közép- és Dél-Amerikából (különösen Puerto Rico környékéről, ahol állítólag először is látták 1987-ben) jelentették. Bár nem kifejezetten űrlényként tartják számon, de sokak szerint származása földönkívüli eredetű, s egy balul elsült titkos UFO kísérlet eredményének tulajdonítják be létét, semmihez sem hasonlítható hipergyors mozgása miatt. Egyes beszámolók alapján még repülni is képes. Minden rémisztő tulajdonsága ellenére a helyiek szerint még sohasem támadott senkire Chupacabra, ezért bár félelmetesnek, de emberre veszélytelennek tartják.

2012. október