Az első benyomás fontos - ezekre érdemes figyelni az első randin!

Az életben szinte mindig hasznosnak bizonyul, ha sikerül elérnünk, hogy pozitív legyen mások rólunk alkotott első benyomása. Mindez természetesen nem jelenti, hogy ennyivel "megúszhatnánk", és a továbbiakban már ne volna fontos a figyelmesség és a jó modor, mégis rendkívül meghatározó az a kép, amelyet másoknak először mutatunk.

Ezekre érdemes figyelni az első randin

Sokan figyelmetlenek a másikkal szemben, már az első találkozáskor is, ami végzetes következményekkel járhat a még ki sem alakult kapcsolatra. (Forrás: pixabay.com; Fotó: PublicDomainPictures; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/photos/love-couple-holding-hands-316640/)

A Princetoni Egyetem két kutatója korábban megfigyelte, hogy az emberek 70 százaléka képes volt előre felmérni a választás kimenetelét azáltal, hogy alig egy percig a jelölteket figyelték. Mindez azt mutatja, hogy az élet számtalan területén rendkívül fontos az első benyomás - és persze, miért is volna ez másként a párkapcsolatok esetében?

A Princetoni Egyetem két kutatója korábban megfigyelte, hogy az emberek 70 százaléka képes volt előre felmérni a választás kimenetelét azáltal, hogy alig egy percig a jelölteket figyelték. Mindez azt mutatja, hogy az élet számtalan területén rendkívül fontos az első benyomás - és persze, miért is volna ez másként a párkapcsolatok esetében?

Érkezzünk időben!

Igazán kínos helyzetbe hozhatunk bárkit azzal, ha megvárakoztatjuk őt például az étteremben, ahová a randit megbeszéltük, hiszen aligha akad bárki, aki szívesen töltené azzal az időt, hogy az asztalnál egymagában üldögélve az időt ellenőrzi először csak néhány percenként, aztán egyre feszültebben és egyre sűrűbben... Mindez persze arra sem alkalmas, hogy megalapozzunk egy intim, meghitt első találkozást, így a késést amennyire csak lehet, kerüljük!

Ha néhány perccel korábban érkeznénk meg, azzal pedig kifejezhetjük azt is, hogy tiszteljük annyira a másik felet, hogy hajlandóak voltunk rá időt áldozni, és hogy fontos számunkra a találkozás lehetősége.

Persze, bármikor előfordulhat, hogy rajtunk kívül álló okokból nem tudunk időben megérkezni - ilyenkor ezt lehetőleg jelezzük például telefonon, és nem árt röviden összegezni, hogy mi is volt a késés oka.

Öltözködés

A megfelelő öltözet megtalálása kétségtelenül okozhat némi fejtörést - nemcsak arra kell ugyanis ügyelni, hogy ne érezzük magunkat nagyon "kényelmetlenül" egy-egy ruhadarabban, de arra is, hogy a viseletünk az alkalomhoz illő legyen.

Egy társkereső oldal egy felhasználója érdekes esetről számolt be - a 42 éves nő a randin alig tudta levenni a szemét a pólón olvasható feliratról, pedig még csak különösebben furcsa sem volt. "Félelem nélkül", vagyis "No fear"... Ez volt a pólón, de mivel a nő a randin kissé izgult, nemcsak végig a pólón lévő feliratot figyelte, de ráadásul a "félelem" szó még rontott is a helyzetén - legalábbis állítása szerint.

A feltűnő feliratoktól tehát érdemes tartózkodni, emellett pedig nyilván a kiválasztott helyszínhez és a személyiségünkhöz illő, tetszetősebb ruhát tanácsos választani.

Szemkontaktus

Bár egyszerű tanácsnak hangzik, de nagyon fontos, hogy minél hamarabb teremtsünk szemkontaktust. Amilyen természetesnek hangzik ez a tanács, annál fontosabb szem előtt tartani, hiszen mikor kissé zavarba jövünk, vagy a helyzet némi szorongással tölt el, hajlamosak lehetünk kerülni mások tekintetét.

Ezekre érdemes figyelni az első randin

A rendszeres szemkontaktus nagyon fontos, hiszen egyértelmű üzenete van! (Forrás: pixabay.com; Fotó: StockSnap; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/photos/people-man-woman-couple-2557408/)

Persze, egy mosoly sem árt emellé!

Mobiltelefon

Az egyik legkevésbé elegáns dolog, amit tehetünk, az a telefonunk folyamatos figyelése. Lehet persze, hogy egy rossz szokásunkról van szó, de ilyen esetben is próbáljunk figyelni arra, hogy minél kevesebb időt töltsünk a mobil böngészésével. Hacsak nem valami fontos dologról van szó, lehetőleg ne is vegyük fel a telefont és kezdjünk csevegésbe a hívó féllel, mivel ez roppant kínos és modortalan tud lenni. Ha valamivel sürgősebb a hívás, próbáljunk minél diszkrétebbek lenni, vagy ígérjünk visszahívást.

Kérdezzünk is!

Az első randin hajlamosak lehetünk arra törekedni, hogy lenyűgözzük a másik felet, csakhogy miközben próbáljuk a legjobb oldalunkat mutatni, megfeledkezhetünk arról, hogy ezt engedjük a reménybeli partnerünknek is.

A másik fél figyelmes meghallgatása mellett ugyancsak előnyös lehet, ha kérdezünk is - főként azokban a témákban, amelyekről látjuk, hogy szívesen beszél. Ezzel kifejezhetjük számára, hogy figyelünk rá, és érdekesnek tartjuk őt.

Diós Anita

2017. november