Amikor nagyon számít az idő

Sokszor adódhat olyan helyzet, hogy egy-egy egészségügyi mintát azonnal szállítani kell egyik helyről a másikra. És ilyenkor az idő lehet az egyik legfontosabb tényezője annak, hogy sikeresen lehessen felhasználni egy adott mintát.

Amikor nagyon számít az idő

Forrás: TamTraCo

Ezekre a transzferekre akkor van leginkább szükség, amikor az adott mintát nem helyben használják fel vagy vizsgálják meg, hanem egy másik intézményben. Ezek a minták nagyon érzékenyek lehetnek a körülményekre, és arra, hogy mennyi idő áll rendelkezésre, amíg nem károsodnak.

Herebiposzia: elengedhetetlen az azonnali transzfer

A herebiopszia az, amikor nélkülözhetetlen az, hogy rögtön szállítva legyen a minta. Herebiopsziára akkor van általában szükség, amikor az ondóban nem található hímivarsejt. Az eljárás érzéstelenítésben, vagy altatásban történik, ahol a férfi mind a két heréjén egy-egy metszést végeznek, és a here alsó és felső részéből mintát vesznek. Majd ezt követően a levett szövetekből életképes spermiumokat nyernek ki, melyekkel a petesejteket meg tudják termékenyíteni. Ha nem használják fel őket azonnal, akkor van mód a fagyasztásukra. Ha azonban nem történik fagyasztás, akkor testhőmérsékleten kell őket azonnal szállítani, mert nagyon hamar károsodhatnak.

A páciens még az altató hatása alatt, de a minta már úton

A herebiopszia esetén a szállításra csak kb 90 perc áll rendelkezésre, azaz arra, hogy eltranszferálják a mintákat abba az intézménybe, ahol a felhasználásuk történni fog. A TamTraCo már hetekkel, de van, hogy hónapokkal előre megtervezi a szállítást. Nem lehet hibázni. A szakemberük már a műtét megkezdése előtt odaér a szállítandó mintáért a megfelelő szállítóedénnyel és eszközökkel, amik megteremtik a szállításhoz a legmegfelelőbb körülményeket. Átadja a minta levételéhez szükséges felszerelésket, majd a műtét után amint lehet, azonnal megkapja a levett mintát az orvostól és el is indulhat vele a célállomás felé.

Sebesség és alkalmas feltételek

Ami jó, hogy a herebioptátum nem tartozik a veszélyes és fertőző minták közé, ugyanakkor a szállításnál megkövetelik az ADR P650 csomagolási utasítás betartását. Meg kell tudni tartani a szállításhoz legmegfelelőbb hőmérsékletet, ami jelen esetben testhőmérséklet és azt, hogy kb. 90 percen belül megérkezzen a minta az adott helyre. Ezek miatt nagyon fontos, hogy jó előre felkészüljön a szállítással megbízott cég a feladatok gondos megtervezésére a gördülékenység érdekében.

A TramTraCo egyik fő arculata a herebioptátumok szállítása, ezért nyugodtan bízhatjuk rájuk a feladat megoldását. Sok év tapasztalatával rendelkeznek és nagyon jó a helyismeretük, csakúgy mint a kapcsolatrendszerük. És nem utolsó sorban teljeskörű csomag és felelősségbiztosítással rendelkeznek minden általuk szállított anyagra. Ha további kérdésünk van, nyugodtan keressük a TamTraCo munkatársait bizalommal, akár az interneten, vagy telefonon keresztül is.

Szponzorált tartalom

Forrás: TamTraCo

2018. október