Alufóliában sült krumpli és hús
Gyors és egyszerű, sok féleképpen elkészíthető, szinte csak fantázia kérdése. Íme egy lehetséges, ízletes verzió!
Alufóliában sült krumpli és hús
Hozzávalók két személyre:
Kb. 1 kg krumpli
30-40 dkg hús
Olivaolaj
Fűszerek ízlés szerint, esetünkben fokhagymapor, tárkony és fehérbors
A mártáshoz:
Tejföl
Mustár vagy majonéz kinek mi áll közelebb az ízléséhez
Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk. A krumplit megpucoljuk (de maradhat héjában is), átmossuk felkockázzuk, közben két nagyobb méretű darabot leszabunk az alufóliából. Kis batyut formálunk, ennek aljára tesszük az olivaolajat. Beletesszük ezt követően a húst, a krupmplit és a fűszereket, majd óvatosan összedolgozzuk őket az alufólia mozgatásával.
Ha készen van, négy sarkát összefogjuk és betesszük a kis csomagokat a sütőbe. Sütőtől függően 30-40 perc elegendő. Fontos, hogy elég olaj legyen az alján, nehogy leragadjon. Ha elkészült, tányéron vagy akár a fóliában hagyva fogyaszthatjuk, miután a tetejét végiglocsoltuk a már elkészített mártással. Csemeguborkával, vegyes savanyúval stb. még ízesebb csemegét varázsolhatunk az asztalra.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. április