Adnál 1000 dollárt, hogy megérinthess egy autót?

Létezik egy csodaszép, méregdrága díszítéssel rendelkező Mercedes négykerekű, mely a legenda szerint a kipufogójától kezdve, a felniken át, egészen az emblémáig, telis-tele gyémánttal van kirakva, s annak, aki egyáltalán csak megérinteni szeretné, nem kevesebb, mint 1000 dollárt kell fizetnie érte!

Adnál 1000 dollárt, hogy megérinthess egy autót?

hirdetés

A mesés járgány a Mercedes Diamond Encrusted SL 600 néven vált ismerté, csaknem 48 millió dollárba kerül, s a Szaúd-Arábiai Királyság dúsgazdag hercegének, Al-Waleed bin Talal-nak a tulajdonát képezi. Ez a nem mindennapi luxusjármű akkora értéket képvisel, hogy a kiállításakor kereken 1000 dollárt kell fizetnie annak, aki csak meg szeretné érinteni, hát még, ha vezetni is akarná...

Adnál 1000 dollárt, hogy megérinthess egy autót?

Adnál 1000 dollárt, hogy megérinthess egy autót?

Nos, az álomautó legendája nem sokáig tartott, ugyanis kiderült, hogy a fentiek jórészt csupán csak egy, az interneten keringő szóbeszéd szüleményei, ugyanis az érintett Szaúd-Arábiai herceg kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint az autó még csak nem is az övé (és soha nem is volt), ami pedig az ezer dolláros érintést illeti, arról esetleg a gyártót kéne megkérdezni, így az is erősen kétséges.

Annyi minden esetre igaz, hogy a Mercedes luxusjárműve valóban létezik, s hogy a számos kristállyal és egyébbel díszített kocsi jelentős értéket képvisel.

Adnál 1000 dollárt, hogy megérinthess egy autót?

A konklúzió pedig: ne higgyünk el mindent elsőre, ami az interneten kering, bár az autó valóban szép, s érdekes gondolat, hogy vajon ténylegesen hányan is lennének képesek 1000 dollárnyi összeget fizetni azért, hogy egyszer megérinthessenek egy ilyen csodaautót?

hirdetés

Kedves Cikkolvasó!

Ha szereted az autókat, ez úton szeretnénk meginvitálni Téged, egy, a témával komolyan foglalkozó, másik weboldalunkra, ahol sok minden érdekes és főleg hasznos információt találsz. A hétköznapi négykerekűektől kezdve, a legdrágább luxus sportkocsikig, számos modellről olvashatsz, autós kisokosunkban pedig számtalan, fontos autós kérdésben igyekszünk segíteni eligazodni. Ha pedig csak úgy, egyszerűen érdekelnek az autós világ legérdekesebb hírei és újdonságai, online autós magazinunk tökéletes választás lehet.

Autós portálunkat ide kattintva éred el, légy Te is rendszeres olvasónk, várunk szeretettel!

2014. szeptember