hirdetés

A világ legromantikusabb városai

A Valentin-nap közeledtével, de az év más szakába is egy kis romantika mindig kötelező, s ha lehetséges, akkor egy olyan helyszínen, ami ontja magából a szerelmet. Talán az egyik legszebb ajándék lehet kedvesünk számára egy ilyen jellegű romantikus hétvége a legromantikusabb városok egyikébe.

Velence

Ha láttuk a Velencei kurtizán című filmet, nem is lehet kérdés, miért töltsük a szerelmesek napját éppen Olaszország eme kedvelt, víz alatti zugában. A város történelmi lábnyoma is jelentős, sőt ha azt is tudjuk, hogy történelmének szerves alakítója volt a szerelem, akkor a város is nagyobb hatást fog gyakorolni ránk. Járjuk hát végig a kis utcákat, hajókázzunk gondolán s engedjük át magunkat a romantikával teli atmoszférának.

A világ legromantikusabb városai - Velence

Velence naplementekor

hirdetés

Verona

Rómeó és Júlia történetét kétségtelenül ismeri mindenki, s bátran állítható, hogy az egyik legszebb szerelmes történet a világon. A mese hangulata teljes egészében átjárja a színhelyéül szolgáló Veronát, ahol lehetőség van ellátogatnunk Júlia ablakához, s átélni a híres erkély jelenetet párunkkal.

A világ legromantikusabb városai - Verona

A Rómeó és Júliából ismert erkélyjelenet Veronában

Firenze

Az olaszok tudhatnak valamit a szerelemről hiszen, ha romantikáról van szó, rögtön Olaszországba utazna az ember.

Firenze reneszánsz hangulata és művészete teljesen elfeledteti a mai kor emberével a hétköznapok problémáit és átvezet egy olyan világba, amit Michelangelo és Boticelli álmodtak meg, hogy elmerülhessünk egész lényünkkel a szerelemben.

A világ legromantikusabb városai - Firenze

Firenzei látkép

hirdetés

Párizs

Elvitathatatlan az a tény, miszerint a francia főváros a szerelmesek Mekkája. Ez a város egyszerűen kötelezi az ide látogatókat egy kis huncutságra, flörtre, egy kis szerelemre. S mindeközben a városban andalogva megcsodálhatjuk a Champs Elysées-t, az Eiffel-tornyot, a Szajnát és egy pohár pezsgő mellett elmélyülhetünk párunk szerelmes tekintetében is.

A világ legromantikusabb városai - Párizs

Párizs madártávlatból

hirdetés

2014. február