A világ legjobb dinoszaurusz-rajzművészei

Amíg egy időgéppel nem tudunk visszamenni a múltba, hogy igazi, lélegző, hús-vér dinoszauruszokat láthassunk, be kell érnünk a múzeumokban kiállított csontvázakkal, illetve rekonstrukciókkal. Vannak, akiket gyerekként igencsak magával ragad ez az ősi világ, melyben olyan sokféle érdekes hüllő alakulhatott ki, s nem ritka, hogy a szeretet felnőtt korra is megmarad és ezekből az emberekből paleontológusok lesznek, esetenként művészek, akik minél élethűbben próbálják ábrázolni eme kihalt ökoszisztéma példányait.

Nobu Tamura

Nobu Tamura, dinoszaurusz-rajzművész, akinek lenyűgöző munkáit szerte használják az internet dinórajongó közösségei (köztük jómagunk is).

Andrey Atuchin

Pteroszauruszokat és más őskori lényeket jelenít meg, anatómiailag hibátlan formában, éles, kontúros színekkel. Különösen kedveli a részletgazdag élőlényeket, mint a ceratopsiák, ankylosaurusok, theropodák.

Andrey Atuchin

Andrey Atuchin néhány kiváló munkája

Alain Beneteau

A művész a hangsúlyt munkájában bizonyos jelenetek megelevenítésére helyezi, így számos tudományos közleményben vannak jelen illusztrációi, például egy-egy harci jelenetben ábrázolt theropoda, vagy egy mezozoikumi élettel teli tenger formájában.

Alain Beneteau

Alain Beneteau néhány kiváló munkája

Dmitry Bogdanov

A Cseljabinszk-ből származó művész illusztrációinak hatalmas a választéka, hiszen nem a "divatos" hüllőkre helyezi a hangsúlyt, így pelycosaurusok, archosaurusok, therapsidák és számos őshal és kétéltű is helyet kap művei között.

Dmitry Bogdanov

Dmitry Bogdanov néhány kiváló munkája

Karen Carr

Egyike a világ legkeresettebb paleo-művészeinek (paleoartistáinak), főként múzeumokba készít múltbéli panorámákat. Munkái a Field Múzeumban, a Royal Tyrrell Múzeumban és a Smithsonian Intézetben is láthatóak.

Karen Carr

Karen Carr néhány kiváló munkája

Sergey Krasovskiy

Az orosz művész finom, részletes munkáiban jeleníti meg a hatalmas élőlényeket az ősi, buja növényzetű környezetben.

Sergey Krasovskiy

Sergey Krasovskiy néhány kiváló munkája

H. Kyoht Luterman

Talán ő az a tehetség, aki a legelvontabban és legkreatívabban jeleníti meg az ősállatok képeit. Munkái nem teljesen tudományosak, mint inkább művésziek.

H. Kyoht Luterman

H. Kyoht Luterman néhány kiváló munkája

Nobu Tamura

A rajztechnika fejlődése ezt az ágazatot sem kerülheti el. 3D-s realista stílusú képeivel rendkívül életszerű megjelenítést ér el az alkotó.

Nobu Tamura

Nobu Tamura néhány kiváló munkája

Emily Willoughby

Kissé álomszerű, de mégis részlet- és színgazdag képei nemcsak tudományos illusztrációként, de dísztárgyként is megállják a helyüket.

Emily Willoughby

Emily Willoughby néhány kiváló munkája

2013. november