A sport legyen élmény

Sokan különböző okból kezdünk el sportolni. Ki azért, hogy jobb legyen a kondíciója, vannak, akik le szeretnének fogyni, másoknak pedig az orvos írja elő. Azonban sokaknak nem tart tovább a sportolással töltött napok száma, mint a kezdeti lelkesedésük. Ebből kifolyólag a mozgás nem válik életük rendszeres részévé, inkább csak valamiféle nyűggé, ami ott lebeg a fejük felett, mint egy mindent beárnyékoló felhő.

A sport legyen élmény

hirdetés

De mit tegyünk azért, hogy a sport szerethetővé váljon?

A megoldás egyszerűbb, mint hinnénk. Nem mindenkinek való az önsanyargató, kitartó, szigorú hozzáállás, hisz a legtöbben inkább az örömöket keressük az életben. Egy finom étel, egy kényelmes alvás, vagy egy nyugtató masszázs máris szívderítőbb, mint izzadni a hidegben, nehéz, rideg súlyokat emelgetni, vagy izomláztól égni. Azoknak tehát, akik így vannak vele, ajánlott minden olyan mozgásforma, ami örömmel tölti el az embert. Ilyen a biciklizés, vagy egy kiadós fogócskázás, ami, ha van gyerek a háznál, még családi programnak sem utolsó, esetleg egy pingpong, vagy tollas mérkőzés, vagy akár a rendkívül egészséges tevékenységnek számító úszás, a lényeg, hogy legyen változatos, és mindig örömteli.

Akár be is táblázhatjuk a hetünket az időjárásnak megfelelően, rendezzünk ismerőseink körében focimeccseket, vagy ugrókötél bajnokságot, esetleg vicces zsákban futást. Ne érezzük kötelezőnek, inkább egy olyan dolognak, amit szeretnénk csinálni, kipróbálni, jó lenni benne, ne szégyelljük, bátran merítsünk gyerekkorunkból is, ha éppen abban leljük örömünket!

hirdetés

Soha ne úgy kezdjünk neki, hogy azért csinálom, mert le akarok fogyni, vagy, hogy izmosabb legyek, inkább csak hogy eltöltsek egy kis időt a barátaimmal, akár napi rendszerességgel is. Így tudjuk tudattalanul is becsempészni életünkbe a sportot és meglátjuk, mire észbe kapunk nem is akarjuk majd abbahagyni.

Egészségünkre!

hirdetés

2014. március