hirdetés

A Moody Gardens piramisai

A Moody Gardens egy egyedülálló komplexum Galvestonban (USA - Texas), mely főként 3 csodaszép és érdekes piramisáról nevezetes. A piramisok mindegyike egy-egy külön világot rejt magában, azzal a céllal, hogy a látogatók figyelmét felhívják a környezet egyedülálló szépségeire, a környezetvédelem és a környezettudatos élet jegyében.

Moody Gardens, Discovery Piramis

Moody Gardens, Discovery Piramis

hirdetés

A Moody Gardens nem csak egy természeti kiállító terem, hanem egy javarészben non-profit módon működő létesítmény, melyben a piramisok mellett oktatási központ, valamint egy hotel és egy golfpálya is helyet kapott. Területén számos, látványos rendezvény és program hirdeti a tudomány és természet lenyűgöző változatosságát, érdekességeit. Kertjében 3D és 4D mozi, hullámmedence fehérhomokos parttal valamint étterem is található.

A Moody Gardens három piramisa

Discovery Piramis

A Discovery Piramis egy sötét rózsaszín piramis, melyben egy felfedező múzeum működik, s az egyik fő kiállítási vonal a tudomány és a matematika megjelenését a hanghullámokban hivatott bemutatni a zenén keresztül.

hirdetés

Az interaktív kiállítás keretein belül sok egyéb más mellett, a látogatók érdekes hangszereket próbálhatnak ki, valamint karaokézhatnak is.

Rainforest Piramis

Eme hatalmas piramis lényegében egy óriási bioráma, melyben több szinten, Ázsia, Afrika és Amerika esőerdei, s azok élővilága kerül bemutatásra.

A több mint 1000 egzotikus növényfaj mellet megtalálható itt az Óriás amazonasi vidrától kezdve a Fehérarcú sátánmajmon át egészen a Kínai aligátorig, sok érdekes, jellegzetes dzsungellakó állatfaj is. Kétségtelen, hogy eme gigantikus pálmaház az egyik legváltozatosabb, legélethűbb másolat a világ esőerdeinek.

Moody Gardens, Rainforest Piramis

Moody Gardens, Rainforest Piramis

A Rainforest Piramis fő célja az oktatás, az esőerdők világának legteljesebb bemutatása, felhívva a figyelmet ezen egyedülálló és sajnos pusztuló természeti kincsekre, s egyre sürgetőbb védelmükre.

Moody Gardens, a Rainforest Piramis belseje

A Rainforest Piramis belseje

Aquarium Piramis

A kék piramis elképesztő méretű medencéi, melyek összességében egy 1,5 millió literes akváriumot alkotnak, a világ tengereinek és óceánjainak élővilágát hivatottak bemutatni.

hirdetés
Moody Gardens, Aquarium Piramis

Moody Gardens, Aquarium Piramis

Tartájaiban több mint 10 000 faj él, halak, cápák, delfinek, fókák és pingvinek, melyek javarészt a Csendes-óceánban, az Atlanti-óceánban, valamint a Karibi-térségben őshonosak.

Moody Gardens, az Aquarium Piramis belseje

Az Aquarium Piramis belseje

További érdekesség, hogy a Moody Gardens-ben évente megrendezésre kerül a Fények Fesztiválja című rendezvény, melynek során látványos, különleges fényárba öltöznek a kert piramisai, valamint egyéb létesítményei a látogatók nagy örömére.

Moody Gardens, Fények Fesztiválja

Fények Fesztiválja a Moody Gardens-ben.

A Moody Gardens napi belépő árai jelenleg (2013) 20 és 50 dollár körül mozognak, annak függvényében, mit is szeretnénk megtekinteni.

2013. november