A Moody Gardens piramisai

A Moody Gardens egy egyedülálló komplexum Galvestonban (USA - Texas), mely főként 3 csodaszép és érdekes piramisáról nevezetes. A piramisok mindegyike egy-egy külön világot rejt magában, azzal a céllal, hogy a látogatók figyelmét felhívják a környezet egyedülálló szépségeire, a környezetvédelem és a környezettudatos élet jegyében.

Moody Gardens, Discovery Piramis

Moody Gardens, Discovery Piramis

A Moody Gardens nem csak egy természeti kiállító terem, hanem egy javarészben non-profit módon működő létesítmény, melyben a piramisok mellett oktatási központ, valamint egy hotel és egy golfpálya is helyet kapott. Területén számos, látványos rendezvény és program hirdeti a tudomány és természet lenyűgöző változatosságát, érdekességeit. Kertjében 3D és 4D mozi, hullámmedence fehérhomokos parttal valamint étterem is található.

A Moody Gardens három piramisa

Discovery Piramis

A Discovery Piramis egy sötét rózsaszín piramis, melyben egy felfedező múzeum működik, s az egyik fő kiállítási vonal a tudomány és a matematika megjelenését a hanghullámokban hivatott bemutatni a zenén keresztül.

Az interaktív kiállítás keretein belül sok egyéb más mellett, a látogatók érdekes hangszereket próbálhatnak ki, valamint karaokézhatnak is.

Rainforest Piramis

Eme hatalmas piramis lényegében egy óriási bioráma, melyben több szinten, Ázsia, Afrika és Amerika esőerdei, s azok élővilága kerül bemutatásra.

A több mint 1000 egzotikus növényfaj mellet megtalálható itt az Óriás amazonasi vidrától kezdve a Fehérarcú sátánmajmon át egészen a Kínai aligátorig, sok érdekes, jellegzetes dzsungellakó állatfaj is. Kétségtelen, hogy eme gigantikus pálmaház az egyik legváltozatosabb, legélethűbb másolat a világ esőerdeinek.

Moody Gardens, Rainforest Piramis

Moody Gardens, Rainforest Piramis

A Rainforest Piramis fő célja az oktatás, az esőerdők világának legteljesebb bemutatása, felhívva a figyelmet ezen egyedülálló és sajnos pusztuló természeti kincsekre, s egyre sürgetőbb védelmükre.

Moody Gardens, a Rainforest Piramis belseje

A Rainforest Piramis belseje

Aquarium Piramis

A kék piramis elképesztő méretű medencéi, melyek összességében egy 1,5 millió literes akváriumot alkotnak, a világ tengereinek és óceánjainak élővilágát hivatottak bemutatni.

Moody Gardens, Aquarium Piramis

Moody Gardens, Aquarium Piramis

Tartájaiban több mint 10 000 faj él, halak, cápák, delfinek, fókák és pingvinek, melyek javarészt a Csendes-óceánban, az Atlanti-óceánban, valamint a Karibi-térségben őshonosak.

Moody Gardens, az Aquarium Piramis belseje

Az Aquarium Piramis belseje

További érdekesség, hogy a Moody Gardens-ben évente megrendezésre kerül a Fények Fesztiválja című rendezvény, melynek során látványos, különleges fényárba öltöznek a kert piramisai, valamint egyéb létesítményei a látogatók nagy örömére.

Moody Gardens, Fények Fesztiválja

Fények Fesztiválja a Moody Gardens-ben.

A Moody Gardens napi belépő árai jelenleg (2013) 20 és 50 dollár körül mozognak, annak függvényében, mit is szeretnénk megtekinteni.

2013. november